Başka "Derya"lara açılacak

Milli yüzücü Derya Büyükuncu cezaya rağmen geri adım atmadı!

Başka Deryalara açılacak
08 Ocak 2011 Cumartesi 12:09 tarihinde eklendi.

 

Yok Böyle Dans programı nedeniyle Dünya Şampiyonası’na geç gidince federasyonun aforoz ettiği Derya Büyükuncu, “Geçmişe dönsem bile yine aynı şeyleri yapardım” dedi!
 
Yok Böyle Dans adlı şov programı nedeniyle Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’na geç gidince federasyondan aldığı 10 bin dolarlık aylığı önce yarıya indirilen, ardından da medyadaki açıklamaları nedeniyle tamamen kesilen Derya Büyükuncu asla pişman olmadığını söyledi.
 
Söylediklerinin gerçekleri yansıttığını ifade eden Büyükuncu, “Bu güne kadar ne yaptıklarımdan ne de açıklamalarımdan herhangi biri için pişman değilim. Bu TV programının öncesine dönebilseydim, yine teklifi kabul ederdim. Söylediklerimin de arkasındayım” diye konuştu. Milli takımın kimsenin tekelinde olmadığını ifade eden Büyükuncu, “Derecelerim iyi olduğu sürece bana milli takımın kapısını kapatamazlar. Böyle bir durumda hakkımı hukuk yollarında ararım” dedi.
 
‘VATAN HAİNİ BEN OLMAM’
2012 Londra’da 6. kez olimpiyata giderek yüzme tarihine geçmek istediğini tekrarlayan milli sporcu, Türkiye’nin kendisine kapıları kapatması halinde başının çaresine bakacağını söyledi. Büyükuncu, “Ben ülkem için yüzmek istiyorum. Fakat bana kapıları kapatırlarsa vatan haini olan ben olmam” ifadelerini kullandı. Bu arada Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi Yılmaz Toköz, Büyükuncu’ya sahip çıktı. Büyükuncu’nun, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük yüzücüsü olduğunu vurgulayan Toköz, ‘’Derya’ya son günlerde gerek medyada, gerek Galatasaray Kulübü’nde haksız, insafsız suçlama ve yakıştırmalarda bulunulmaktadır. İstediğiniz kadar çamur atın Derya’ları tüketemezsiniz’’ ifadelerini kullandı.
 
DİZİ VE FİLM TEKLİFLERİNE AÇIK
Yok Böyle Dans yarışmasıyla şöhrete kavuşan Derya Büyükuncu, televizyonun pırıltılı dünyasına çabuk adapte oldu. Katıldığı bir programda dizilerde oynamak istediğini ve tekliflere açık olduğunu söyleyen Milli yüzücü, “Eskiden adımı biliyorlardı, yüzümü tanımıyorlardı bu yarışmayla halk beni tanıdı” diye konuştu. Oldukça sitemkâr sözler sarf eden Büyükuncu, son dönemde gündeme gelen olaylarla ilgili “Dünya rekoru kırsam bu kadar manşet olmazdım” dedi. 30 senedir sürdürdüğü aktif spor hayatı boyunca çok çektiğini ve kimseden destek görmediğini belirten sporcu “yüzmeyi bıraktıktan sonra isimleri de vererek kitap yazacağım ve yer yerinden oynayacak. Şu anda tek hedefim 6. defa olimpiyata giderek spor tarihine geçmek. Dünyada hiçbir branşta olimpiyata 6 defa gitmiş sporcu yok” diye konuştu.

Habertürk