Başkan bütün takımı kovdu!

İLK 3 maçında 2 beraberlik, 1 yenilgi ile sezona kötü bir başlangıç yapan 1'inci Ligi takımı Altınordu'nun Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, altyapıdan yetişenler dışında kalan futbolcularına, "Benim sizinle işim bitmiştir" diyerek devre arasında kulüpten ayrılmalarını istedi.

Başkan bütün takımı kovdu!
13 Eylül 2016 Salı 12:38 tarihinde eklendi.
"EY PARALI ASKERLER"
 
Kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamaya, "Ey kendilerini profesyonel bir iş yaptığını zannedenler, ey paralı askerler" diye başlayan Başkanı Seyit Mehmet Özkan, "Lejyon takımı, beyinleri salata, ucuz, semiz, miskin, silik, korkak, montofon ineği" gibi ağır ifadeler kullandı. Başkan Özkan, özellikle son Bandırmaspor karşılaşmasında sergilenen futbola tepki gösterirken de, "Siz Altınordu'nun ülkemiz için ne kadar değerli olduğunun farkında değilsiniz. Olsaydınız bu kadar korkak maç çıkarmazdınız" cümlesine yer verdi. 
 
"BİZ SÖYLEMEDEN SİZ GİDİN"
 
Transfer edilen oyuncuları, "Sizler, bizim yetiştirmekte olduğumuz evlatlarımızdan önceki 'ucuz, semiz, temiz' kriterlerimize göre seçilmiş önce grupsunuz" sözleriyle tanımlayan Başkanı Özkan, şöyle devam etti:
 
"Gelecekte sizlerle işim yok. Altınordu forması ile işiniz bittiği zaman, biz söylemeden kendiniz gidin. Beni uyandırdığınız, bu hamlemi 2 yıl önceye çekmeme neden olduğunuz için, hepinize teşekkür ederim. 2016'nın son maçına kadar bu formayı adam gibi giyin ve ara transferde hepiniz gidin. 2017'de bizi evlatlarımız baş başa bırakın. Evlatlarımızı ilk 11 süreceğimiz gün belki Eskişehir'den 5 yiyeceğiz ama bir gün tarih şöyle yazacak: 'Avrupa Şampiyonu Altınordu A Takımı öz kaynak futbolcuları, 7 yıl önce çıktıkları ilk profesyonel maçlarında 5 yemişlerdi. Ya Rab, duy sesimi, o günü göster ve sonra beni yanına al."
 
FUTBOLCU TOKATLAMIŞTI
 
Altınordu'da gerçekleştirdiği altyapı hamlesiyle örnek olan Başkan Seyit Mehmet Özkan, bu süreçteki bazı uygulamaları yüzünden de spor kamuoyunda eleştiriler aldı. 2015'in ağustos ayında İsviçre'de düzenlenen bir turnuvada U16 takım futbolcularından Berk Akgönül'ü tokatladığı ortaya çıkan Başkan Özkan, bu sezon başında da bornoz krizine imza atmıştı. 
 
"BORNOZUNU YERİNE AS"
 
Yeni Malatyaspor'dan transfer edilen İrfan Başaran'ın duştan sonra yere attığı bornozun fotoğrafını çeken Başkan Özkan, futbolcunun cep telefonuna, "İrfan, odada bornozu yerde bırakmışsın. Geldiğinde bornozu yerine as" şeklinde mesaj göndermiş, İrfan da bu olay üzerine eşyalarını toplayıp kulübü terketmişti.