'Başkan' köylülerle davalık oldu

Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, emekliliğinde uğraştığı tarım için diktiği ağaçları kesen köylülerle davalık olduğunu anlattı.

Başkan köylülerle davalık oldu
04 Haziran 2012 Pazartesi 09:37 tarihinde eklendi.

 

"81 ilden 81 yıldız" projesinin Abant'ta yapılan ödül törenine katılan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, emeklilikte neler yaptığını da anlattı. 
 
Ağaçlandırma işine gönül veren Yılmaz, Orman İdaresi'nden aldığı 70-80 ağacı köyü Karacaönü topraklarına diktiğini anlattı. 
 
Durmuş Yılmaz, "Başta çobanlar olmak üzere köylüler, hayvan otlatamadıklarını söyleyerek benden şikayetçi oldular. Hatta diktiğimiz ağaçlardan bazılarını baltayla kestiler. Bunun üzerine ben de onlardan şikayetçi oldum ve karakola düştük" diyerek, başına gelenleri özetledi.
 
Durmuş Yılmaz, Manisa Salihli'deki 35 dönümlük üzüm bağlarından geçen yıl iyi bir verim aldığını aktardı. Yılmaz, "Bu bağlarda yetiştirdiğim Sultana üzümünü kurutup satarak 20 bin lira kazandım" dedi. 
 
Bugünlerde köy topraklarında görülen erozyonla mücadele için de çalışacağını kaydeden Yılmaz, her şeye rağmen emeklilikten mutlu olduğunu bildirdi. Yılmaz, ekonomik gidişatı nasıl bulduğu yönündeki soruya ise "Ben daha çok kendi ekonomimle ilgileniyorum" değerlendirmesi yaptı.

NTV