Başkan Külcü yeniden aday oldu

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2014 yılında yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için adaylığını davul zurna ile açıkladı.

30 Ekim 2013 Çarşamba 18:52 tarihinde eklendi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığına gelen Külcü, başvuru dosyasını İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve Mustafa Köse'ye teslim etti.

Sivil toplum kuruluşları, ilçe belediye başkanları, bazı oda başkanları ve 9 ayrı mahallenin muhtarı ile çok sayıda partili Külcü'ye destek için partinin il binasına geldi. Muzaffer Külcü'ye destek için partiye gelenler toplantı salonuna sığmayınca bina önünde Külcü ikinci kez açıklama yaptı. Burada konuşan Muzaffer Külcü, AK Parti'nin kuruluşunun ülke için dönüm noktası olduğunu söyledi. ''Alnımızın akıyla milletiyle bütünleşmiş bir siyaset anlayışının inşası için gece demeden gündüz demeden çalıştık'' diyen Külcü, o 5 yıllık dönemde tüm hemşehriyle adeta yıkılmaz bir gönül bağı kurduklarını ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet'in bir sözünü anımsatan Külcü, ''Bir yandan şehri imar ederken, öbür yandan da gönülleri abad ettik. Çorum'da belediyeciliğin kitabını adeta yeniden yazdık. Bunu yollara yazdık, bunu parklara yazdık ama en önemlisi de asla silinemeyecek aramıza hiç kimsenin giremeyeceği bir şekilde gönüllere yazdık.'' dedi.

'DEĞİŞİM PAROLASIYLA YOLA ÇIKTIK, DEĞİŞİMİ ADIM ADIM GERÇEKLEŞTİRDİK'

Dünya değişirken, Türkiye değişirken Çorum'un değişmemesinin düşünülemeyeceğini vurgulayan Külcü, 2009 yılında başkan adayı olduğu şehirdeki değişim öngörüsünü de, değişimi nasıl yöneteceklerini de çok net bir şekilde ortaya koyduklarını aktardı. Çorumluların parti ve şahsına teveccüh gösterdiğini belirten Muzaffer Külcü böylece 29 Mart 2009'da Çorum'da yeni bir sayfanın açıldığını vurgulayarak, ''Hemen kolları sıvadık ve idari organizasyon şemamızı oluşturduk. Yapmayı düşündüğümüz işlerin üstesinden gelebilecek personel yapısı oluşturduk. Bütçemizi, gelirlerimizi, giderlerimizi sağlıklı bir zemine oturttuk. Çorum Belediyesi'nde görev yaptığımız 4,5 yıl içerisinde şehirde hayatı kolaylaştıracak, yaşam standardını yükseltecek ve şehrimize değer katacak projeleri bir bir hayata geçirdik.'' diye konuştu.

'PROJE BELEDİYECİLİĞİ YAPTIK'

Görevi devraldıkları gün elllerinde sadece bir otopark projesi olduğunu söyleyen Başkan Külcü, ''Bunu asla geçmişe eleştiri olarak söylemiyorum. İnandığımız şey hep önümüze bakmak ve yarını planlamak oldu. Sadece bir durumu ifade ediyorum. Bir belediyeyi yönetmek iradeniz varsa?

İyi bir ekibinizin olması lazım. Ve onların proje üretmesi lazım inandık ki belediyecilikte başarının en önemli anahtarı, şüphesiz ki 'proje'dir. Günü kurtarma, 'aklına geleni yapma' anlayışının şehri götüreceği nokta sadece zaman kaybıdır, emek kaybıdır, kaynak israfıdır. Biz göreve gelir gelmez teknik kadromuzu yenileyerek ve güçlendirerek güçlü bir proje ekibi kurduk. Şehrimizin çözüm bekleyen sorunlarına bu ekibimiz vasıtasıyla çözümler ürettik, projeler ürettik. Hizmetlerimizde sağladığımız performansta en önemli faktör, belediyemize kazandırdığımız projelendirme yeteneğidir.''

'MAKYAJ DEĞİL HİZMET BELEDİYECİLİĞİ YAPTIK'

Makyaj belediyeciliği yapmadıklarını dile getiren Külcü, ''Hiçbir işimizi üstünkörü yapmadık. Yani asla Çorum'a makyaj yapma peşinde olmadık, kimseyi kandırmadan hem bugünü hem geleceği önemsedik. Şantiyelerimizde çalışan arkadaşlarımızı izleyenler fark ediyor. Her yerde sorunun köküne uzanıyoruz. Bize hep söylenen bir şey vardı. Toprağın altıyla uğraşmayın. Oraya verdiğiniz emek, oraya harcadığınız para orada kalır. Siz yerin üstüne bakın derlerdi.

Böyle bir düşünceye hiç prim vermedik. Böyle yanlış anlayışlara, eski kasaba siyasetçisi anlayışlarına asla tenezzül etmedik. Hizmetlerimizi 20 yıllık, 50 yıllık geleceği düşünerek kökten çözüm olacak şekilde projelendirdik. Bu anlayışla hayata geçirdiğimiz altyapı hizmetlerimizde ortaya koyduğumuz performans, geçmiş dönemleri katlayacak bir noktaya ulaşmıştır. Kentsel dönüşümde geldiğimiz nokta ise Çorum için başlı başına bir başarı hikayesidir. ''

'KÜLTÜREL VE SOSYAL BELEDİYECİLİKTE DEVRİM YAPTIK'

Kamu hizmetlerinin en can alıcı misyonu vatandaşların güçsüz, mağdur, yoksul, engelli kesiminin hayatına katkı yapma olduğuna değinen Muzaffer Külcü, bu toplumsal dengelerle ilgili olduğu kadar toplumsal huzurla da doğrudan ilgilendiklerini aktardı. Külcü, ''Bir kamu kurumu olarak belediyeler bu konuda sorumluluk taşımaktadır.

Hükümetimizin ulusal bazda yaptığı çalışmalara paralel olarak, yerel bazda bizler de bu alanda devrim niteliğinde adımlar attık. Dün sosyal belediyecilik adına sadece ayda iki yüz paket gıda dağıtan bir belediyeyi bugün bu amaçla binalar yapan, mahallelere uzanan, projeler yapan ve bu işe trilyonlarca bütçe ayıran bir belediye haline getirdik.

Bu dönemde sosyal yardımlara tam 13 milyon TL gibi büyük bir bütçe kullandık. Yoksullarımıza gıda yardımı miktarımız 10 katın üstünde artış gösterdi. Asker ailelerine yaptığımız yardım önceki dönemi kat be kat aşarak 6 milyon TL oldu. Engellilerimiz için 25 bin metre kabartılı yaya yolu bu dönemde yapıldı. Engelli kardeşlerimiz için Engelli Eğitim Merkezimizi kısa bir süre içinde inşallah hizmete sokacağız. Çorum'da ilk defa yaşlılarımızın hayatına doğrudan katkı sağlıyoruz.

240 yaşlımızın evine giderek temizlik, bakım onarım v.s hizmetleri gerçekleştiriyor, büyüklerimizle gönül köprüleri kuruyoruz. Gençlerimiz için kurduğumuz NFK Gençlik Merkezi'nde geçen yıl 360 öğrencimiz ücretsiz olarak eğitim desteği aldı. Yaz döneminde 400 evladımız değişik etkinliklere katıldı. Ve şimdi farklı 300 öğrencimiz daha ücretsiz destek eğitimi alıyor. 5 yılda ilköğretim öğrencilerimize 62 bin 500 tatil kitabı dağıttık. 700 başarılı öğrencimizi Çanakkale gezisi ile ödüllendirdik. Yeni çocuğu olan her ailemizi ziyaret ediyoruz. Bu amaçla 2013 yılına 2 bin 200 ailemize gittik. Onlara iyi dileklerimizi iletiyoruz. Hayırlı bir evlat olarak büyümelerini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'HİZMETTE ADALET ANLAYIŞIMIZI 14 MAHALLEMİZE YAYDIK'

Belediyecilik insanların doğumundan ölümüne hayatının her anını kapsayan çok geniş çaplı bir kamu hizmeti olduğunu söyleyen Külcü, kişilerin ve ekiplerin tek başına inisiyatif alarak gerçekleştirebileceği bir hizmet olmadığını aktardı. Külcü şöyle devam etti: ''Bu şehirde hayatı birlikte paylaştığımız herkesin hizmetlerimizle ilgili söz söyleme hakkı bulunmaktadır. Bu çerçevede başta parti teşkilatımız, sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, basın kuruluşlarımız ve aziz hemşehrilerimiz hizmetlerimizle ilgili değerlendirme yapmışlar ve bizlere yol göstermişlerdir.

'BİRÇOK BELEDİYEYE ÖRNEK OLDUK'

Sağladıkları mali disiplinin bakanlar tarafından tüm belediyelere örnek gösterildiğini de belirten Külcü, şu anda günü geçmiş borcu olmayan, sorunlu borcu olmayan 4-5 belediyeden birisinin Çorum Belediyesi olduğunu bildirdi. Bu durum hemen her toplantıda Çorum Belediyesinin övgü aldığı bir konu ve örnek teşkil ettiğine değinen Muzaffer Külcü, ''Bunun yanında yer altı çöp konteyner sistemimiz, Anadolu'da ilk kez Çorum'da hayata geçirilmiştir. Taksi duraklarımız, Türkiye'de tümüyle uygulanan bir proje olarak ilktir. Akıllı kavşak sistemimiz de kendi alanlarında örnek uygulamalar olarak ulusal basında yerini almış, belediyelerimiz için örnek teşkil etmiştir.'' diye konuştu.

'HEYECANIMIZI TAZELEYECEĞİZ'

Yeni bir seçim sath-ı mailine girilen bu dönemin aynı zamanda heyecanlarının tazelenmesi için bir fırsat olduğunu kaydeden Külcü sözlerini şöyle tamamladı: ''4,5 yıl boyunca büyük bir motivasyonla gerçekleştirdiğimiz devasa hizmetler Çorum'un ufkunu açmıştır. Sağlanan başarı, başlı başına bir heyecan ve gurur kaynağıdır.

Bugün Çorum'a dolu dolu 5 hizmet yılı yaşatmanın huzuru ve alnımızın akıyla huzurlarınızdayım. Çorum'a vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olmamın mutluluğuyla karşınızdayım. Yaptıklarımızın, yapacaklarımızın teminatı olduğunu beyan ederek, Çorum'a yeni bir altın dönem yaşatmak için Çorum'u kentlerin yarışında daha da ilerilere taşımak için Çorum Belediye Başkanlığı'na adaylık müracaatımı gerçekleştiriyorum.'' 


CİHAN