Başkan Sözen'den rakiplere tepki

Manavgat Belediye Başkanı ve CHP adayı Şükrü Sözen, seçim çalışmaları kapsamında Karacalar-Sülek ve Kızılağaç köylerini ziyaret etti. Sözen, ziyaretlerinde seçimdeki rakipleri AK Partili Barut ve MHP'li Enhoş'u eleştirdi.

Başkan Sözenden rakiplere tepki
25 Şubat 2014 Salı 18:33 tarihinde eklendi.
 
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, köylerde yaptığı konuşmada, halkın ayağına giderek hizmet ve siyaset yaptıklarını, birileri gibi halkı ayaklarına çağırmadıklarını söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında şu ana kadar 66'ı köyü ziyaret ettiğini belirten Sözen, "Manavgat'ın beldelerinde miting yaparak, esnafın elini sıkarak, merkezdeki vatandaşları ziyaret ederek huzurunuza geldik. Birileri gibi muhtarlarımızı, köyün kilit insanlarını ayağımıza çağırarak, kuzu çevirme yaparak sizleri yönlendirmesi için görevlendirmiyoruz. Saygı duyduğumuz kendimizi borçlu hissettiğimiz analarımız, bacılarımızın ayağına giderek siyaset yapmayı tercih ediyoruz. Bu azim ve kararlılıkla 78 köyümüze ulaşacağız" dedi.
 
HALKI TEHDİT EDİYORLAR
 
Başkan Sözen, göreve çıkarken rozetini çıkardığını ve insanları asla siyasi görüşleri nedeniyle siyaseten cezalandırmadığını söyledi. Ancak iktidar partisinin bunu CHP'li Manavgat Belediyesi için yapmadığını kaydeden Sözen, devletten hiçbir destek almadan hizmetleri hayata geçirdiğini vurguladı. Manavgat'a bugüne kadar destek vermeyen, uğramayan hükümet yetkililerinin seçimlere 1 ay kala geldiğini savunan Sözen, "Seçime 1 ay kala Manavgat'a gelen sayın bakanlarım, 5 yıldır neden gelmediniz?. '5 yıldan sonra halkı tehdit etmeye geliyorsunuz? 'İktidardan olursa Manavgat yatırım görür' diye halkın iradesini kısıtlıyorsunuz. Kimse halkı tehdit etmesin" diye konuştu.
 
RAKİPLERİNE SERT CEVAP
 
Başkan Sözen, kendisini 'Çiçek böcek belediyeciliği yapıyor' sözleriyle eleştiren MHP ve AK Parti adaylarına da Kızılağaç ve Sülek köylerinde cevap verdi. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut'un 3 dönem belediye başkanlığı yapmasına rağmen kendi hizmet binasını dahi yapmadığını belirten Sözen, "Bu süre içinde sadece Turizm Yatırımcılar Birliği'nin sahile yaptığı yatırımla övünüyor. Sonra kalkıp bizim 20 milyon TL'lik yatırımlarımızı eleştiriyor. Buna kimse izin vermez, halk güler. Biz 3 dönem başkanlık yapsaydık, Manavgat'ı dünya kenti yapardık" dedi.
 
102 PROJEYİ GEZDİREYİM
 
Geçen yerel seçimlerin son derece seviyeli olduğunu, ancak şimdi bu seçimde rakipleri Recep Barut ve Raşit Enhoş'un seviyesiz, belden aşağı siyaset anlayışıyla seçim kampanyası yürüttüğünü savunan Başkan Sözen, "Her iki aday bizim kitapçığımızı ellerinden düşürmüyor. Son derece seviyesizliktir. Onlara şu 1 ay içinde Manavgat'ın mahallelerini 78 köyünü, 9 beldesini öğretmeye kararlıyım. Yaptığımız 102 projeyi eğer güçleri yetiyorsa, koluma girsinler her ikisini tek tek dolaştırayım görsünler" dedi. MHP Belediye Başkan adayı Raşit Enhoş'un seçilmesi halinde Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nden 'İbrahim Sözen adını kaldıracağım' dediğini hatırlatan Başkan Sözen, "Kimsenin gücü buna yetmez. Biz 'Gün Sazak , Alpaslan Türkeş, Zeynel Şenol adını kaldırdık mı?" diye tepki gösterdi. 

DHA