Başkan yardıma koştu

Yaralanan motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi başkanın koruması yaptı

Başkan yardıma koştu
28 Mayıs 2013 Salı 15:23 tarihinde eklendi.
Bursa'da’da, Uludağ yolunda seyrederken yol kenarındaki köpekten korkup motosikletinden düşen dokuma işçisi Mustafa Aktaş’a ilk müdahaleyi, merkez Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Dündar’ın koruması yaptı. Koruma görevlisi Berat Aldemir, 112 Acil Servis ambulansı gelinceye kadar yaralı sürücünün başındaki yaraya pansuman yaparak bekledi.
 
Motosikleti ile Uludağ yolunda gezmeye çıkan dokuma işçisi Mustafa Aktaş, doktordan aldığı randevuya yetişebilmek için Uludağ Milli Parkı girişinden geri döndü. Dönüşte yol kenarında gördüğü köpeğin kendisine saldırmasından korkup hızla uzaklaşmak isteyen Aktaş, önündeki virajı alamayarak motosikletiyle birlikte devrildi. Sürücü Aktaş, kask takmadığı için başından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.
 
BAŞKAN YARDIMA KOŞTU
 
Kirazlı, Sarıalan ve Uludağ Milli Parkı girişinde yürütülen çalışmaları incelemek için başkan yardımcılarıyla birlikte yoldan geçmekte olan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hemen önlerinde meydana gelen kazayı görünce otomobilini durdurarak, yaralının yardımına koştu. Düşmenin etkisi ile başından yaralanıp kanlar içinde kalan Mustafa Aktaş’ın yanına koşan Başkan Dündar ile koruması Berat Aldemir, yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Başkanın aracındaki ilk yardım setini alarak, kaşı yarılan, kolunda ve bacağında yaralar oluşan Aktaş'ın yardımına koşan Aldemir, yarayı temizleyip pansuman yaptı. 
 
Bilinci açık olan ve yaşadığı şok nedeniyle bir süre kendine gelemeyen dokuma işçisi Mustafa Aktaş, daha sonra olay yerine çağrılan 112 Acil yardım ekipleri tarafından ambulansla hastaneyi kaldırıldı.

DHA