Başkan Yaşar’dan türbe ziyareti

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankırı Mart köyünde bulunan Seyid Hacıali Turab-i Türbesi’ni ziyaret etti

Başkan Yaşardan türbe ziyareti
02 Temmuz 2013 Salı 12:25 tarihinde eklendi.

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çankırı Mart köyünde bulunan Seyid Hacıali Turab-i Türbesi’ni ziyaret etti. Türbede köy sakinleriyle dua eden Yaşar, Alevi Dedelerinden Seyid Hacıali Turab-i hakkında bilgi aldı.

Köyün adının, halka Müslüman olma çağrısı yapan Seyid Hacıali Turab-i’nin gördüğü sayısız işkence sonrası köye gelerek, mart ayındaki soğukluk gibi olduğunu söyleyip adının Mart koyduğu hikayesini Yaşar, Alevi dedelerden ilgiyle dinledi.

"HERKES İNANCINI ÖZGÜRCE YAŞAMALI”

Köy halkıyla birlikte dedelerden Alevi deyişi dinleyen Yaşar, kendisine ikram edilen adaklık lokmadan yedi. “Herkes dinini özgürce yaşayabilmeli. Biz Ramazanda orucumuzu tuttuğumuz gibi, Muharrem’in de acısını paylaşıyoruz. İnançlı bir insanım, bu yüzden de herkesin inancına saygı duyuyorum. Camilere de yardım ediyoruz, cemevi de açıyoruz. Bizden daha önemli, değerli ikinci bir İslam ülkesi yok” diye konuşan Yaşar, köy sakinlerinden büyük alkış aldı.


CİHAN