Başkanının korumasına darp iddiası

Adana'nın Kozan İlçesi Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın taziye için gittiği bir evde tartıştığı biri kadın 4 aile ferdinin korumalar tarafından darp edildiği iddia edildi.

Başkanının korumasına darp iddiası
02 Ağustos 2013 Cuma 21:24 tarihinde eklendi.
Kozan'da 31 Temmuz akşamı Ak Partili Belediye Başkanı Kazım Özgan, Mahmutlu Mahallesi'ndeki pazar alanında toplu iftar yemeği verdi.

İftar sonrası yakındaki Özyürek ailesinin evini ziyaret eden Başkan Özgan, yakınlarını kaybeden aileye taziyede bulunmak istedi. Ali Özyürek ile tokalaşmak isteyen Başkan Özgan'a oğlu Burak Özyürek tepki göstererek, taziyenin geç kalmış bir başsağlığı olduğunu söyleyip tepki gösterdi.

İddiaya göre, aile fertlerinin başkana saldırabileceğini düşünen resmi koruma görevlisi polis memuru Neşet Y. araya girdi. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine yumruk ve sandalyeler havada uçuştu. Kavga sırasında aile fertlerinden Zeynep Özyürek de darbe alırken kavga sakinleştirilerek, Başkan Özgan olay yerinden uzaklaştırıldı.
 
Başkanın koruması tarafından darp edildiklerini ileri süren Zeynep, Ali, Mehmet ve Burak Özyürek koruma hakkında polis merkezine giderek şikayetçi oldular. Bu sırada olayı öğrenen CHP Kozan ilçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu da polis raporu için hastaneye getirilen aileyi burada ziyaret etti.

İlçe Başkanı Karavelioğlu, Zeynep Özyürek'in ilçe kadın kollarında görevli olduğunu ifade ederek, saldırıyı kınadığını belirtti. Karavelioğlu, daha sonra mağdur olduğunu ifade eden Zeynep Özyürek ile birlikte ilçe binasında da bir basın toplantısı düzenledi. Zeynep Özyürek, saldırıyı anlatarak, kendilerinin suçsuz olduğunu ve koruma tarafından sebepsiz ve ani şekilde darp edildiklerini anlattı.
 
Öte yandan Kozan Belediyesi resmi internet sitesinden konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapılırken açıklamada şu görüşlere yer verildi: 'Belediyemizin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için Ramazan ayı boyunca her mahallede halka açık verdiği iftar programında istenmeyen olaylar meydana geldi. Olay Mahmutlu Mahallesi İsmet Atlı Sokak'ta meydana geldi.

Yapılan iftarın ardından Zabıta Müdürümüz Mutlu Dağlı'nın Başkanımıza mahallede yakın zaman önce cenaze olduğunu kendilerinin de yakinen ilgilendiğini hatırlatması üzerine, Belediye Başkanımız Mimar Kazım Özgan, taziyede bulunmak üzere gittiği evin önünde ev sahibi olan Ali Özyürek ile tokalaşması esnasında Burak Özyürek isimli genç tarafından darp edilmek istendi.

Korumalar tarafından müdahale edilen Burak Özyürek'in, koşarak evden silah getirmesi üzerine Ali Özyürek'te eline geçirdiği bıçaklarla tehditler savurmaya başladı. Kısa sürede olay yerinden uzaklaştırılan Başkanımızın ardından şahsına ve Belediyemiz çalışanlarına küfürler yağdıran saldırganlar, iftar için hazırlanan masa ve sandalyeleri dağıtarak ortalığı savaş alanına çevirdiler.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis, saldırganları yatıştırmaya çalışsa da, kalabalığa ağzı alınmayacak şekilde küfretmelerine kimse engel olamadı. Belediye Başkanımızın olay yerinden ayrılırken verdiği talimat gereği belediyemiz personellerinden hiç kimsenin saldırganlara müdahale etmemiş olması, kavganın daha da büyümesini önledi. Çıkan arbede sırasında yere düşerek yaralanan aynı aileden Zeynep Özyürek isimli kadının, Başkanımızın korumaları tarafından darp edildiğini iddia ederek olmayan bir davranışı olmuş gibi göstererek şikayetçi olduğu öğrenildi.
 
Öte yandan aynı gün öğle saatlerinde meydanda iftar için hazırlık yapan belediyemiz aşevi personellerine, aynı kişiler yine tehdit ederek engel olmaya çalışmış ve hazırlıklar polis nezaretinde yapılmıştı. Nezaket gereği taziye ziyaretinde bulunmak isteyen başkanımıza ve belediyemize yapılan bu maksatlı saldırıyı değerli Kozan halkının takdirine bırakıyoruz.'

DHA