"Başkanlığı herkes için istiyoruz"

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Genç MÜSİAD Ankara tarafından gerçekleştirilen konferansa konuk oldu.

Başkanlığı herkes için istiyoruz
20 Mart 2013 Çarşamba 17:45 tarihinde eklendi.

 

Prof. Dr. İdris Bal, genç girişimcilere "Başkanlık Sistemi" konusu hakkında bilgi verdi. Başkanlık sistemi üzerinde bu kadar durmaları, sürekli gündemde tutmalarının mutlaka bir sebebi olduğunu vurgulayan Bal, “Başkanlık sistemi, Türkiye için en büyük problem olan çok başlılığı ortadan kaldıracaktır. Parlamenter sistemde yasama ve yürütme dengelenemediği için bu sistem yeterli olmuyor.” dedi.
 
Bal, Başkanlık Sistemi’nin; geçmişte yaşanan başbakan – cumhurbaşkanı çekişmelerine, koalisyon hükümetlerindeki sorunlara yer vermeyip daha çözüm odaklı ve daha istikrarlı olduğunu belirterek, savundukları sisteme geçmenin Türkiye için daha faydalı olacağına değindi.
 
“BAŞKANLIĞI HERKES İÇİN İSTİYORUZ”
 
Başkanlık sisteminin ilk defa bugün gündeme gelmediğini daha önceki hükümetlerde de konuşulduğunu hatırlatan Bal, bunu iktidarın uzun süre kalmak için kendisi için mi istiyor gibi sorulara şu karşılığı verdi: “Sistemi kendimiz için istemiyoruz. Bu sistem Türkiye’yi her açıdan refaha kavuşturacaktır. Belirttiğim gibi sistemi daha önceki hükümetlerde istemiştir. Öte yandan Başkanlık Sitemi ile seçim barajları ortadan kalkmış olacak. Parlamento da tüm vatandaşlarının temsilcisi olacak. Bu yüzden biz bunu herkes için istiyoruz.”

CİHAN