"Baskı altında çalışmaktan mutluyum"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yarın akşam NFK Hajduk Split ile oynayacakları hazırlık maçı öncesinde kamp yaptıkları otelde basın toplantısı düzenledi.

Baskı altında çalışmaktan mutluyum
09 Ekim 2013 Çarşamba 21:31 tarihinde eklendi.

Slaven Bilic, Hajduk Split ile maç yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Burada olmak benim için büyük bir zevk. Gerek Beşiktaş, gerek Hajduk Split yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizim için güzel bir fırsat. Bazı oyuncularımızı deneyeceğiz.

Her bakımdan güzel ve dostça bir mücadele olmasını bekliyorum. Uzun süre burada forma giydim. Milli takım hocalığı yaptığım sırada burada iki maça çıkmıştım. Burada maç yapmak benim için gerçekten çok özel bir anlam taşıyor. Farklı duygular yaşayacağım bir maç olacak" dedi.

"BEŞİKTAŞ ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP. HEDEFLERİ DE BÜYÜK BİR KULÜP

"Türkiye'de ve Beşiktaş'ta çalışması ile ilgili bir soru üzerine Bilic, başkan Fikret Orman ve kendisinin kulübe yeni geldiğini söyleyerek, "Beşiktaş çok büyük bir kulüp. Hedefleri de büyük bir kulüp. Bu durum içerisinde Galatasaray ve Fenerbahçe kağıt üzerinde iyi gözüküyordu, fakat şu an için durumumuzu düzelttik ve iyi yoldayız" diye konuştu.

"BÜYÜK BASKI ALTINDA ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUM"

"Türkiye'de baskı var mı" sorusuna ise Bilic,"Türkiye'de bu büyük camiaya önderlik yapmaya çalışıyorum. Büyük baskı altında çalışmaktan dolayı mutluyum. İyi bir transfer politikası yaptık. Bundan çok memnunum ve iyi oyuncuları kadromuza kattığımızı düşünüyorum" yanıtını verdi.

"HIRVATİSTAN MİLLİ TAKIMI'NI GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM"

Türkiye ve Hırvatistan milli takımlarının durumlarını değerlendiren teknik direktör Bilic, "Türkiye gruba kötü başlamasına rağmen şu an şansını 2 maça taşıdı. Bizim de halen şansımız var. Hırvatistan Milli Takımı'nı gönülden destekliyorum. İleride Milli Takımın başına geçmek gibi bir düşüncem yok. Yeni gelişen bir Nesil Var, onlara saygı duyuyorum" ifadesini kullandı.

"OLİMPİYAT STADI'NDA KENDİMİZİ İYİ HİSSEDİYORUZ"

Bir basın mensubunun, "Hangi stadyumda oynamak istersiniz" sorusu üzerine Slaven Bilic, herkesin düşündüğünün aksine Olimpiyat Stadı'nda kendilerini iyi hissettiklerini söyleyerek, "Bu konuyu Başkan'la konuştum. En iyi kararı vereceğimize inanıyorum. Şunu da söylemeliyim ki, Olimpiyat Stadı'nda kendimizi iyi hissediyoruz. Kasımpaşa ya da Olimpiyat Stadı, nerede oynarsak oynayalım bizim için aslında fark etmeyecek" dedi.

"FATİH TERİM İLE TELEFONDA HİÇ GÖRÜŞMEDİK"

Bir gazetecinin,"Türkiye'de bir spekülasyon var hakkınızda. Fatih Terim'in Galatasaray'da çalıştığı dönemde size teklif yapıldığı ve sizin de telefonla Fatih Terim'i arayarak durumu kendisine anlattığınız söyleniyor. Dün bu konuyla ilgili Ünal Aysal da bir açıklama yaparak konuyu yalanladı ve Bilic'i Türkiye'ye geldikten sonra tanıdım dedi.

Bu konuda ne düşünüyorsunuz" şeklindeki sorusuna ise Bilic, önce mimikleriyle şaşkınlık tepkisi vererek, Fatih Terim ile telefonda hiç görüşmelerinin olmadığını, şu anda tek söyleyebileceğinin ona ve Türk Milli Takımı'na şans dilemek olduğunu belirtti.

Hırvat teknik adam, "Fatih Terim ile telefonda hiçbir görüşmemiz olmadı. Evet UEFA toplantılarında ve benzeri toplantılarda bir araya geldik, sohbet ettik. Galatasaray, Beşiktaş ve Milli Takım'ın durumu hakkında konuştuk.

Ben defalarca Fatih Terim'e saygı duyduğumu çeşitli ortamlarda dile getirdim. Kendisinin ne kadar başarılı ve inanılmaz bir kariyere sahip olduğunu, bu başarılara rağmen hala da yeni başarılar için hırslı olduğunu söyledim, ama..." ifadesini kullandı.


DHA