'Baskına anında karşılık verildi'

Dağlıca'da 8 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili yapılan değerlendirme toplantısı sonrası yapılan açıklamada baskın sırasında teröristlere anında karşılık verildiği bildirildi.

Baskına anında karşılık verildi
19 Haziran 2012 Salı 18:31 tarihinde eklendi, 1.404 kez okundu.

 

Başbakanlık'ta, Başbakan Vekili Bülent Arınç başkanlığında son gelişmelerin ele alındığı değerlendirme toplantısı sonunda yapılan açıklamada, ''Taciz ve sızma girişimi sonucu Yeşiltaş üs bölgesinde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir'' ifadesine yer verildi. 
     
Açıklamada, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı'nın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi. 
     
Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca ve Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına dün gece bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından havan ve uzun namlulu silahlarla yapılan taciz eylemiyle ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     
''Hakkari ili Yüksekova ilçesi Yeşiltaş hudut birliklerine ve bunların emniyet unsurlarına 19 Haziran 2012 günü bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından eş zamanlı olarak değişik istikametlerden silahlı saldırı, havan ve uzun namlulu silahlarla taciz eylemi gerçekleştirilmiştir. 
   
Bu esnada bir grup terörist Yeşiltaş Şehit Kamil Üs Bölgesi'ndeki yakın emniyet unsurlarına sızma girişiminde bulunmuştur. Söz konusu silahlı saldırı ve taciz ateşlerine birlikler tarafından derhal karşılık verilmiş ve teröristlerin muhtemel bulunduğu bölgeler top ve havanlarla ateş altına alınmıştır. Hakkari Çukurca bölgesinde bulunan İHA derhal olay bölgesine sevk edilmiş ve hemen görüntü aktarılmaya başlanmıştır. Taciz ve sızma girişi sonucu Yeşiltaş Üs Bölgesi'nde 8 askerimiz şehit olmuştur. Saldırıya anında karşılık verilmiş, şu ana kadar 18 terörist etkisiz hale getirilmiştir. İnsansız hava aracı, hava kuvvetleri, helikopterler ve kara birliklerimizle operasyonlar devam etmektedir.'' 
     
Açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun bölgeye intikal ettiği ve incelemelerinin devam ettiği belirtildi. 
     
Değerlendirme toplantısında ayrıca, ceza ve tutukevlerinde meydana gelen olayların ele alındığı, şimdiye kadar yapılanlar ve alınan tedbirlerin gözden geçirildiği bildirildi.