Baskında yakalanan konsomatris: Bu kamera nedir? Bu normal

Konya'da bir pavyonda konsomatrislik yaptığı ileri sürülen Ukrayna uyruklu 5 kadın, polisin operasyonu sonucu yakalanarak Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Ukraynalı kadınlar sınır dışı edilecek. Sağlık kontrolü çıkışı kadınlardan biri kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Bu kamera nedir? Bu normal" ifadelerini kullandı

Baskında yakalanan konsomatris: Bu kamera nedir? Bu normal
09 Ekim 2016 Pazar 15:57 tarihinde eklendi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğine bağlı ekipler, merkez Selçuklu ilçesinde bulunan bir pavyonda, yabancı uyruklu kadınların konsomatris olarak çalıştırıldığı bilgisini aldı. Gece saatlerinde pavyona yapılan baskında Ukrayna uyruklu, Olena K.(34), Iryna Z. (28), Olha T.(20), Halyna I. (24) ve Kateryna I. (22) isimli kadınlar yakalanarak gözlatına alındı.
 
Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar ifadeleri alınmak üzere Ahlak Büro Amirliği’ne götürüldü. Sağlık kontrolü çıkışı kadınlardan biri kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Bu kamera nedir? Bu normal" ifadelerini kullandı. Olha T.’nin ise zaman zaman modellik ve gece kulüplerinde DJ’lik yaptığı öğrenildi.
 
İfadelerinde pavyonda konsomatris olarak değil müşteri olarak bulunduklarını iddia eden kadınlar, Göç İdaresi İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kadınların sınır dışı edilecekleri öğrenildi.
 
Tolga YANIK/KONYA, (DHA)