Başörtülü kadına baltayla saldırdılar

Fransa'nın Lyon şehrinde mağazada çocuklarıyla birlikte alışveriş yapan başörtülü kadına baltayla saldırdılar.

Başörtülü kadına baltayla saldırdılar
11 Mart 2013 Pazartesi 14:06 tarihinde eklendi.

 

Olay İslamofobiye Karşı Mücadele Derneği'ne yapılan başvuruyla ortaya çıktı. Eşiyle birlikte, 6 yaşında ve 18 aylık çocuklarını alarak alış veriş için mağazaya giden başörtülü kadının Fransa'yı terk etmesi yönünde tehdit edildiği iddia edildi.
 
Kadına 6 yaşındaki çocuğuyla kocasından farklı reyonda bulunduğu anda şüpheli şahsın "Ülkene dön, seni öldüreceğim" dediği belirtildi. Daha sonra da mağaza yönetimine giderek başörtülü bayanların mağazaya alınmamasını istediği kaydedildi.
 
Olayı haber alan kadının eşinin tepki vermesi üzerine şüpheli şahsın çantasından çıkardığı baltayla başörtülü kadın ve çocuklarına saldırdığı belirtildi. Mağaza güvenlik güçlerinin araya girerek zorlukla önlediği şahıs, daha sonra gelen polis ekiplerine teslim edildi. Karakolda başörtülü kadının şikayetçi olmasına rağmen baltalı saldırgan hakkında hiçbir işlem yapılmadığı belirtildi.
 
Başörtülü kadın "En azından gözaltına alınmasını beklerdik, serbest bıraktılar. Ben ve çocuklarım büyük travma yaşadık. Olaydan sonra yaşadığım psikolojik bunalımdan dolayı doktordan 10 günlük rapor aldım. Çocuğumda yeme bozukluğu gelişti. Tüm bu raporlara rağmen polisler yargılanma ile alakalı hiçbir gelişme olmadığını söylediler. Hâlâ olayın şokunu atlatmış değilim." diye konuştu.

CİHAN