Başörtüsü kararı Fransızları kızdırdı

Fransız’da Yargıtay’ın özel kurumlarda başörtüsüyle çalışılmasına yeşil ışık yakmasına Fransızlar tepki gösterdi.

Başörtüsü kararı Fransızları kızdırdı
25 Mart 2013 Pazartesi 21:01 tarihinde eklendi.

 

BVA anket şirketinin konuyla ilgili yaptığı ankete katılanların çoğunluğu özel kurumlarda başörtüsüne karşı olduklarını söyledi. 
 
Ankette katılan yüzde 83’lük bir kesim hükümetin özel kurumlarda dini sembol takmasını yasaklayan yasa tasarısı hazırlamasına olumlu baktıklarını belirtti.

Çocukların bulunduğu okul ve kreş gibi yerlerde çalışanların dini sembol taşımasının yasaklanmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 86 olarak ölçüldü. Yüzde 13 ise özel kurumlarda dini sembolleri yasaklamanın yanlış olduğunu belirti.
 
Ifop’un gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 84’ü ise başörtüsü takan bayanların insanlarla birebir iletişim halinde olmaları gereken yerlerde çalışmasına karşı çıktı. İş hayatından başörtüsüne hayır diyenlerin aşırı sağ parti Ulusal Cephe seçmenleri arasında yüzde 98, Halk Hareket Birliği (UMP) seçmenleri arasında yüzde 92 ve ve sol seçmenler arasında yüzde 77 olarak ölçüldüğü açıklandı.
 
Yargıtay, başörtüsü taktığı için özel kreşteki işine son verilen Fatıma Afif'in başvurusunu değerlendirdiği kararında, kamu kuruluşlarında uygulanan laiklik modelinin özel kurumlarda uygulanamayacağını belirtmişti.

CİHAN