"Başörtüsü Meclis'e girebilir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kadın milletvekillerinin başörtüsüyle TBMM’ye girmesi için herhangi bir düzenlemeye gerek olmadığını söyledi. Çelik, “Meclis’te başörtülü hanım olabilir” dedi.

Başörtüsü Meclise girebilir
13 Ekim 2011 Perşembe 17:32 tarihinde eklendi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, NTV Ankara Temsilcisi Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı.

Çelik, pantolon düzenlemesinin geri çekilmesinin ardından gündeme gelen başörtüsünü de kapsayan teklifle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Çelik, şu ifadeleri kullandı:

 

“Kadın milletvekilleri saçlarını açıkta bırakır, türban takar, başörtüsü veya bone takar. Böyle olsa giremezler veya girerler diye bir şey var mı? Üniversitelerde kılık kıyafeti yasaklayan bir hüküm var mı? Yok. Ama yıllardan beri keyfi ve fiili bir yasak uygulanıyordu.

TBMM’de başörtülü bir hanım olabilir mi? Olabilir. Bana göre başı sarışın-esmer bayan ayrımı yapmadığımız gibi başı açık-başı kapalı gibi bir ayrım da yapamayız.

Milletvekili olan erkeklerin önemli bir kısmının hanımı başörtülüdür. Bunların dünya görüşü aynıdır, onlar girebiliyor ama hanımları giremiyor. Bu kadına karşı yapılmış bir haksızlık. Bunun için Türkiye, üniversitelerdeki sorunu aştı bunu da aşabilir. Yeter ki CHP, MHP ve BDP bu konuda iyi niyetli olsun.

Birbirimizi hırpalamadan, rejim tartışmalarını gündeme getirmeden bu mesele kendiliğinden hallolabilir. Şahsen bana kalırsa bunun için kanuni bir düzenlemeye de gerek yok.

Kamusal alan için böyle bir özel düzenlemeye gerek var mı yok mu o konuda kendimi yetkili bulmam.”


NTV