Başörtüsü yüzünden katılmadılar!

Erdoğan, Org. Koşaner'e yaptığının yanlış olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet etmek gerektiğini anlattığını söyledi.

Başörtüsü yüzünden katılmadılar!
24 Şubat 2011 Perşembe 23:52 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Başbakan Erdoğan, 29 Ekim'de Köşk'te düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna katılmak yerine Merkez Orduevi'nde "alternatif" resepsiyon düzenleyen Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner'le yaptığı görüşmeyi anlattı. 
 
Erdoğan, Org. Koşaner'e yaptığının yanlış olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın davetine icabet etmek gerektiğini anlattığını söyledi. Erdoğan, Koşaner'den "Malum nedenlerle farklı resepsiyon düzenledik" yanıtını aldığını söyledi. Erdoğan, "malum nedenlerin" de başörtüsü olduğunu söyledi.
 
Başbakan, Org. Koşaner ve kuvvet komutanlarının Balyoz sanığı subayları ziyaret etmesiyle ilgili soruya da "Ziyaret öncesi bana bilgi verdiler. Hasdal Cezaevi askeri cezaevidir." şeklinde yanıt verdi. Erdoğan ziyaretin olağan bir ziyaret olduğunu söyledi.
 
Erdoğan Tunus, Mısır ve Libya'daki ayaklanmalarla ilgili bir soru üzerine de "Olayların Büyük Ortadoğu Projesi ile ilgisi olmadığını, projenin bittiğini" söyledi."
 
BEDELLİ ASKERLİK
Erdoğan, bedelli askerlikle ilgili soruya da "Bedelli askerlik talebini ortaya koyanlar bir şeyi ihmal ediyorlar. Askerliğini yapanlar diyor ki, 'Ben param yok diye askerliğimi yapayım, öbürü zengin diye askerlikten mi yırtacak. Burada böyle bir çatışma var" şeklinde yanıt verdi.
 
Erdoğan, askerlik süresi ile ilgili bir çalışmanın sürdüğünü de sözlerine ekledi.