"Başsavcı hükümet sözcüsü gibi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başsavcı hükümet sözcüsü gibi
26 Aralık 2013 Perşembe 20:07 tarihinde eklendi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın açıklamalarına değinen Koç, "Üzülerek görüyoruz ki; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, bir Cumhuriyet Savcısı olarak değil de bu vahim gelişmelere sanki bir hükümet sözcüsüymüş gibi yaklaşmaktadır. Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı açıkça dikta yönetiminin emrine verilmiştir" dedi.
 
TÜRKİYE ARTIK HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR
 
"Rüşvet ve yolsuzluk, bu iktidar ve uzantıları için suç olmaktan çıkmış bulunmaktadır" diyen Haluk Koç konuşmasında şunları söyledi: "Yürütülmekte olan büyük yolsuzluk ve rüşvet davasının açıklamalarını izledik. Sayın Savcı, son derece önemli bazı hususların altını çiziyor. Hem Başsavcılık üzerinden, hem de yargılama kararını uygulama durumunda olan adli kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir.

Üzülerek görüyoruz ki; İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, bir Cumhuriyet Savcısı olarak değil de bu vahim gelişmelere sanki bir hükümet sözcüsüymüş gibi yaklaşmaktadır. Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmıştır. Yargı açıkça dikta yönetiminin emrine verilmiştir. Şu andan itibaren Türkiye'de Anayasa rafa kaldırılmıştır. Artık rüşvet ve yolsuzluk, bu iktidar ve uzantıları için suç olmaktan çıkmış bulunmaktadır."
 
TÜRKİYE'DE HIRSIZLARA GÜN DOĞMUŞTUR
 
Anayasanın ihlal edildiğini söyleyen Haluk Koç, "Açıkça Başbakanın kendisine ve birinci dereceden yakınlarına uzanan yolsuzluk iddiaları bundan sonra soruşturulamaz, yargılanamaz noktasına getirilmiştir. 11 yıllık iktidar bugün Türkiye'yi çok derin bir devlet krizinin, kaosun maalesef içine sokmuştur. Türkiye'de hırsızlara gün doğmuştur. Yaşananlar, ciddi bir suç eylemidir.

Bu rüşvete ve yolsuzluk dosyalarına müdahale edenler, delilleri karartanlar kademeli olarak siyaset kademesindekiler, emniyet kademelerinde bu işe alet olanlar, yargı boyutunda açıkça bu baskılara boyun eğenler; hepiniz hiç unutmayın bu sürecin ortak sorumluları durumundasınız. Anayasayı açıkça ihlal suçu işliyorsunuz. Bu sorumlular, Türk milletine hesap vereceksiniz" dedi.
 
İŞLENEN SUÇ BİR ANAYASA İHLAL SUÇUDUR
 
Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun yetkilerini kullanması gerektiğini belirten Koç, "HSYK'ya çağrıda bulunmak istiyoruz; bildiri yayınlayarak olayları geçiştiremez, sorunları çözemezsiniz. Anayasa ve yasalardan kaynaklanan yetkilerinizi kullanmak zorundasınız. Türk milletinin parti ve siyasi görüş gözetmeksizin bu Anayasa darbesine karşı çıkacağından eminiz.

Hükümet artık sadece ahlaken değil, hukuken de meşruiyetini kaybetmiştir. Bu bir Anayasa ihlalidir. İşlenen suç bir Anayasa ihlal suçudur. Ucu kendisine dokunmasın diye yolsuzlukları ört bas etmek isteyen Başbakan hukuk devleti ile evrensel hukuku ayaklar altına almış ve aldırmış, bedelini de hukuk karşısında en ağır şekilde ödeyecektir" diye konuştu.

DHA