Başsavcılık'tan yalanlama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı medya organlarında Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınarak tutuklanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek'in, bayrak sattığı için tutuklanmadığını açıkladı.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 18:55 tarihinde eklendi.

Başsavcılık, Sarıçiçek'in 20 yıl hapisle yargılanacak' şeklindeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Gezi Parkı olaylarında suç unsuru taşıyan eylemlerin tespit edilmesi için 3 savcı ile bir koordinatör başsavcıvekilinin görevlendirildiği belirtildi. 6 Temmuz tarihinde meydana gelen olaylarda gözaltına alınan 59 kişinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiği belirtilen açıklamada, ifadelerinin ardından 51 kişinin serbest bırakıldığı anlatıldı.

Ali Sarıçiçek'in de aralarında bulunduğu 8 kişinin de 'görevi yaptırmamak için direnme' ve 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildikleri hatırlatıldı.

Şüphelilerin, sevk edildikleri her iki suç kapsamında da tutuklanmalarına karar verildiği, suçlardan her birinin cezai karşılığının ise 6'şar aydan 3'er yıla kadar hapis olduğu belirtildi.

Toplamda 6 yıla kadar hapis cezası gerektiren iki suç kapsamında tutuklanan Sarıçiçek'in, "Halkı isyana teşvik etmek suçundan 20 yıl hapisle yargılanacak" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı kaydedildi.

Açıklamada, tutuklama kararına karşı yapılan itirazların 13. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiği, bu red kararına karşı yapılan itirazların ise 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelemeye alındığı bilgisine yer verildi.


CİHAN