Batan gemiye bilet satıyorlar

İsviçreli turizm şirketi Digareisen, geçtiğimiz haftalarda batan Costa Concordia ile yolculuk yapmak isteyen müşteri arıyor. Reklam kampanyası ülkede günün konusu oldu.

Batan gemiye bilet satıyorlar
31 Ocak 2012 Salı 11:33 tarihinde eklendi, 2.361 kez okundu.

 

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan turizm fuarında Costa Concardia faciasına karşın gemi yolculuğu satışlarında artış oldu.

Zürih'teki turizm fuarına katılan Diga adlı şirket müşterilerini "Bavul yapmadan seyahat" sloganıyla yaptığı ilanlarda, geçtiğimiz hafta batan Costa Concordia ile yolculuk yapmaya çağırıyor.

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan turizm fuarında gemi yolculuğuna ilgi büyük oldu. Costa Concardia faciasına karşın, şirketler insanların gemi yolculuğu yapmaktan çekinmediklerini tersine daha fazla ilgi gösterdiklerini söylediler.
 
Turizm fuarını ziyaret edenler Diga adlı seyahat şirketinin trajik komik bir reklam kampanyası ile karşılaştılar. Firma fuar dolayısıyla dağıttığı 75 bin adet broşürde ve internette yayınladığı katalogda, geçtiğimiz haftalarda batan Costa Concordai gemisi ile 7 günlük Akdeniz turunu satışa çıkarttı. "Bavul yapmadan, tam pansiyon seyahat" diye duyurulan paket program İsviçre'de günün alay konusu oldu. Costa Concodia'nın büyük boy resmine yer verilen kampanya, hit olarak duyuruldu. Şirket bu yılın Ocak, Şubat, Mart ve Haziran aylarında yapılacak 7 günlük Akdeniz turu için, "Akdeniz'de gemi yolcuğu hiç bu kadar uygun fiyatlı olmadı. Gemi yolcuğu tam pansiyon ve transferler dahil 598 İsviçre Frangından başlıyor" şeklinde sloganla müşteri arıyor. Broşürü gören bir müşterinin uyarısı üzerine firmanın apar topar broşürleri toplamaya çalıştığı öğrenildi.