Batı Şeria ayakta

Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki Ramallah, el-Halil ve Nablus kentlerinde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılar protesto edildi.

Batı Şeria ayakta
16 Kasım 2012 Cuma 15:21 tarihinde eklendi.

 

İsrail saldırılarına tepki göstermek üzere Nablus kentinde düzenlenen gösteride, Filistin bayrakları ve İsrail saldırılarında öldürülen Hamas'ın askeri kanat komutanı Ahmed el-Caberi'nin resimleri taşındı. 
   
Nablus'taki gösterilere katılan grupların temsilcisi Muhammed Davikat, aralarındaki siyasi ihtilaflara rağmen Gazze ve Batı Şeria birliğinin önemine dikkati çekerek, Batı Şeria'daki Filistinlilerin, İsrail saldırıları karşısındaki öfkesini dile getirdi. Davikat, ''İsrail, akıttığı Filistin kanlarıyla sonunu hazırlıyor'' dedi. 
     
Filistin Parlamentosu üyesi Yasir Mansur ise uluslararası toplumun ve ABD'nin İsrail saldırıları karşısında takındığı sessiz tavrı ''alınlarındaki utanç lekesi'' olarak değerlendirdi. Mansur, Arap ülkelerinden, saldırılar karşısında net bir tavır almalarını ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki büyükelçilerini çekmeleri çağrısında bulundu. 
     
El-Halil kentinde, Cuma namazını el-Hüseyin camisinde kılan halk, namaz sonrasında bir araya gelerek İsrail'e tepki gösterdi. Geniş katılımın sağlandığı protestoya, Filistin Parlamentosu üyesi Aziz ed-Devik, bazı milletvekilleri ve çeşitli Filistinli grupların temsilcileri de katıldı. 
     
Aziz Devik, Filistin direniş güçlerinin, İsrail saldırıları karşısında direnebileceğini belirtti. Devik, Mısır'ın saldırılar karşısında sergilediği tutumdan ve Mısır Başbakanı Hişam Kandil'in Gazze ziyaretinden memnun olduklarını ifade etti. 
     
Cuma namazı çıkışı, İsrail'in saldırılarını protesto etmek için toplanan Ramallah'taki göstericiler, saldırılara karşılık verilmesi yönünde slogan attı.