Batmaktan son anda kurtarıldı

Maltepe sahilinde, milyon dolarlık ‘Kaderim' isimli lüks yat, henüz bilinmeyen bir sebeple kayalıklara çarparak İDO iskelesine sürüklendi

Batmaktan son anda kurtarıldı
25 Mayıs 2013 Cumartesi 09:20 tarihinde eklendi.

Maltepe sahilinde, milyon dolarlık ‘Kaderim' isimli lüks yat, henüz bilinmeyen bir sebeple kayalıklara çarparak İDO iskelesine sürüklendi. Su almaya başlayan yat, batmak üzereyken vinç yardımıyla kurtarıldı. Yat içerisinde bulunan şahıslar çevredeki vatandaşlar tarafından karaya çıkartıldı. Kazada yaralanma ve can kaybı yaşanmadı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Maltepe İDO iskelesi yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, lüks yat Maltepe açıklarında kayalıklara çarptı. Çarpmanın etkisiyle sürüklenen yat, İDO iskelesine çarptıktan sonra hızla su alarak batmaya başladı. Bu sırada iskele çevresinde yattakilerin imdat çağrılarını duyan vatandaşlar, kazazedeleri karaya çıkartarak durumu itfaiye, sahil güvenlik ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri duruma müdahale edemedi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Yarıya kadar suya gömülen yatı kurtarmak için olay yerine vinç çağrıldı. Olay yerine getirilen vinç, lüks yatı tamamen batmadan kurtardı.

Görgü tanığı bir vatandaş, “Sesler geliyordu. Biz birilerinin eğlendiğini zannettik. Bir baktık batıyoruz, batıyoruz şeklinde imdat sesleri geldi. Koştuk baktık. Halat attılar, biz de halatı bağladık. Şurada doldurma iskele var. Orayı büyük ihtimalle görmediler. Oraya vurdu, ondan sonra geri geri geldi. Sonra batıyoruz, imdat sesleri geldi. Elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Sonra polisi ve itfaiyeyi aradık. Naylonları üzerindeydi, herhalde ilk seferine çıkıyordu. Yat tahminimce 3-4 milyon euro vardır" diye düşünüyorum" dedi.

Lüks yatın iskelede kısmen tamir edildikten sonra tersaneye götürüleceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


CİHAN