Batman'da kaçak akaryakıt operasyonu

Bazı iş yerlerinde kaçak akaryakıt satışı yapıldığı şeklinde bilgi alan Batman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, iki iş yerinde arama yaptı.

Batmanda kaçak akaryakıt operasyonu
01 Eylül 2014 Pazartesi 21:10 tarihinde eklendi.

Aramada ulusal marker ölçümü geçersiz çıkan toplam bin 350 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Olayla ilgili olarak Z.E. ve H.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında "Akaryakıt Kaçakçılığı Yapmak" suçundan yasal işlem başlatıldı. Ele geçirilen akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 6 bin TL olduğu belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kaçakçılık faaliyetleri içerisinde önemli bir yer tutan akaryakıt kaçakçılığı ile çok yönlü önlemler alınarak etkin bir mücadele yürütüldüğü belirtilerek, "Akaryakıt kaçakçılığı, devletin akaryakıt ürünlerinden aldığı vergilerin (ÖTV+KDV) kaybı dolayısıyla ülke ekonomisine büyük zarar vermektedir. Bunun yanı sıra standart dışı akaryakıtlar, ihtiva ettiği zararlı kimyasal maddeler nedeniyle insan sağlığı ve çevre açısından tehlike oluşturduğu gibi araçlara da zarar vermektedir." denildi.


CİHAN