Batman'da Öğretmenler Günü coşkusu

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında konuşan Vali Yılmaz Arslan, Batman’da görev yaptığı süre içinde eğitim alanında önemli hizmetlerin gerçekleştiğini söyledi.

Batmanda Öğretmenler Günü coşkusu
24 Kasım 2013 Pazar 17:02 tarihinde eklendi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Programa Vali Yılmaz Arslan, vali yardımcıları, resmi kurum müdürleri, bazı STK temsilciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yılmaz Arslan, burada yaptığı konuşmada, "Batman’da görev yaptığım süre içinde eğitim alanında önemli hizmetlerin gerçekleştiğini gördüm. Bugüne kadar yaptıkları hizmetler için bütün öğretmenlerimizi saygıyla anmak istiyorum. Bu arada görev başında terör kapsamında hayatını kaybeden öğretmenlerimizi anıyor, yüce Mevla’dan rahmet diliyorum. İnşallah huzur ve barış içerisinde güzel günler bizi bekliyor. Bu gün vesilesiyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum." dedi.

Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa ise "Bir insan yetiştirme sanatı olan öğretmenlik mesleği, önemini ve saygınlığını hiçbir zaman yitirmemiş, aksine günden güne daha çok önem kazanmıştır. İnsanı hayata hazırlayan böylesi bir mesleğin kıymeti maddi değerlerle ölçülemez.

Öğretmenlik bir sanattır, uğraş alanı da bilimdir, dolayısıyla öğretmen hem bir sanatçı hem bir bilim insanıdır. İçinde yaşadığımız çağ bilgi çağıdır, bilim teknik ve sanat uygarlığı oluşturur. Uygarlığın temeli olan bilimi ise insanlığa sunan eğitmenlerdir, akademisyenlerdir. Tüm bunları bize öğretmenimiz tanıtır, öğretir, sevdirir, benimsetir.

Bu sayede geleceğimiz daha parlak olur ve hayatımız kolaylaşır. Hayatımıza bu derece katkıları olan öğretmenlerimizi, minnet ve şükranla anıyoruz. Tüm öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler günü kutlu olsun." diye konuştu.

Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları tiyatro oyunu ardından, müzik öğretmeni Mahir Can Solunay yönetiminde Necat Nasıroğlu Ortaokulu öğrencileri korosunun seslendirdiği şarkılarla program devam etti. Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına 16 Mayıs Ortaokulu öğretmeni Keremhan Köroğlu'nun konuşması ve ardından Anadolu Öğretmen Lisesi'nden iki öğrencinin okuduğu şiirlerle devam etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü programında, ayrıca, hizmet süresini doldurup emekli olan eğitimcilere 'hizmet şeref belgeleri' verildi. Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yılmaz Arslan tarafından verildi.

Verilen ödüllerin ardından program, Öğretmenler Müzik Gurubu tarafından verilen müzik dinletisiyle devam etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, adaylıkları kaldırılan öğretmenlerin mesleğe giriş yemin töreni ve akabinde müzik öğretmeni Mahir Can Solunay yönetiminde öğretmenlerin öğretmen marşını okudu. 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, fuaye salonunda düzenlenen fotoğraf sergisi ve kokteyl ile sona erdi.


CİHAN