"Batman'da yeni petrol sahaları keşfediyoruz"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç.Dr. Murat Mercan Batman'da petrol sahalarını gezip incelemelerde bulundu.

Batmanda yeni petrol sahaları keşfediyoruz
17 Mayıs 2013 Cuma 22:36 tarihinde eklendi.

Mercan, çözüm süreciyle bölgede rahatlama gördüğünü belirten Mercan, "Batman'da bu yıl yaklaşık 150 milyon dolarlık arama çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar sonucunda da yeni yerler keşfediyoruz.” dedi.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Mercan TPAO Raman – Batı Raman ham petrol üretim sahalarını gezdi. TAPO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir ile beraber Batı Raman Üretim Sahası Baş Mühendisliği binasına geçen Mercan, TPAO yetkilileri, N.V. Turkse Perenco, Güney Yıldızı Petrol A.Ş ve Transatlantic Grubu ile düzenlenen toplantıya katılıp petrol üretimiyle ilgili brifing aldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan Mercan, Batman'da iki günlük ziyaret için geldiğini, Batman'da kaldığı süre içerisinde petrol sahalarını gezip yerinde incelemeler yapacağını ve Ak Parti Batman il başkanlığının düzenleyeceği siyaset akademisinde bir konuşma yapacağını söyledi.

Batman Türkiye'nin en çok petrol rezervine sahip bir il olduğunu belirten Mercan, çalışmaları yerinde izlemek, sorunlar varsa bunları yetkililerle görüşmek için burada olduğunu ifade etti.

Batman'daki petrol üretimiyle ilgili bilgi veren Mercan, "Batman'da son 10 yılda 242 adet kuyu açılmıştır ve toplam Türkiye'de üretilen petrolün yüzde 20'si Batman'da üretilmektedir. Son 2012 yılında 39 adet sondaj yapılmıştır. Bu çalışmalar devam ediyor. Batman'da bu yıl yaklaşık 150 milyon dolarlık arama çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar sonucunda da yeni yerler keşfediyoruz." dedi.

"23 MİLYON TON REZERVİMİZ VAR"

Yeni teknolojiler geliştikçe daha fazla üretim yapmayı ümit ettiklerini belirten Mercan, "Geçen yıl Batman'da 924 bin ton petrol üretilmiştir. Bu yıl bu güne kadar 234 bin tonu bulmuş vaziyetteyiz. Şu anda kalan rezerve baktığımızda yaklaşık 23 milyon ton rezervimiz vardır." diye konuştu.

Çözüm sürecinin başlangıcından sonra ilk defa Batman'a geldiğini belirten Mercan, vatandaşlarda müthiş bir rahatlama gördüğünü ifade etti. Mercan, "İnsanlarda bir rahatlama bir huzur var. O bakımdan da geldiğime çok memnun oldum." dedi.

Çözüm süreciyle birlikte bölgede huzur ve ortamının his edilir derecede arttığına vurgu yapan AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir de bu rahatlamanın petrol üretimine de katkı sağlayacağını ileri sürdü.


CİHAN