Batman'in gösteriminde katliam

ABD'nin Denver kentinde "Batman" serisinin son filminin ilk gösterimi sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ölenlerin sayısının 12 olduğu açıklandı.

Batmanin gösteriminde katliam
20 Temmuz 2012 Cuma 11:13 tarihinde eklendi, 4.584 kez okundu.

 

Daha önce saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildiren polis, ölü sayısını 12 olarak düzeltti. 
     
Saldırıda 50 kişinin de yaralandığı belirtilmişti. 
     
Sinema salonunda rastgele ateş açan saldırganın yakalandığı, ilk verilere göre, olayın terör bağlantısının bulunmadığı bildirilmişti. 
OBAMA: ŞOK OLDUM
 
ABD Başkanı Barack Obama, Colorado’da, Batman filminin ilk gösteriminin yapıldığı sinema salonunda düzenlenen "korkunç 
ve trajik" saldırı karşında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" söyledi.
 
Saldırı sırasında Florida’da olan Obama, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "korkunç ve trajik" saldırı karşısında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" belirterek, ülkeyi "tek bir Amerikan ailesi gibi birlik olmaya" çağırdı.
 
Obama, yönetiminin, Aurora halkını desteklemek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.
 
CBS'in haberine göre olay yerinde bulunan polis ekibinin sözcüsü Cassidee Carlson "olay yeri hala aktif ve şu ana kadar netleşen bilgi yok" dedi.
 
Hastane yetkilileri ise durumu ağır hastaların bulunduğunu bildirdi. 
 
Olayla ilgili ilk bilgiler yerel radyo kanalo KOA'den gelirken, radyo kanalı görgü tanıklarına dayandırdığı haberde saldırganın gaz maskesiyle geldiğini ve göz yaşı bombası attığını da duyurdu. 
 
BİR KİŞİ GÖZALTINDA
 
BNO News muhabiri Al Boe, IB Times'a yaptığı açıklamada, "Yaralıların sayısı şu an belli değil. Bir patlama olduğu kesin ama daha önceki haberlerde ateş açıldığı da söylendi. Çok sayıda yaralı var" dedi.
 
KOA muhabiri Brenda Stuart ise Sky News'e yaptığı açıklamada, patlama sesinin ilk önce filmin bir parçası zannedildiğini, daha sonra bir saldırı olduğunun anlaşıldığını belirtti.
 
Saldırıyla ilgili Hindistanlı bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis sinemanın bulunduğu alışveriş merkezinde aramalarını sürdürüyor.
 
Filmde de terörist saldırı var 
 
Batman serisinin son filmi Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane, Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini yok etmek için Kedikadın Selina Kyle'dan da yardımını almıştır. Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin sonu gelirken, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında... 
 
Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...
 
LANETLİ SERİ
 
Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.
 
Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.
 
Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.