Bayat ekmekler artık çöpe gitmeyecek

Bağcılar’da başlatılan yeni bir uygulamayla bayat ekmeklerin çöpe gitmesinin önüne geçiliyor. Bu çerçevede mahallelere konulan kutularda toplanan ekmekler, hayvan barınma merkezlerine götürülüp köpeklere veriliyor.

Bayat ekmekler artık çöpe gitmeyecek
27 Mayıs 2013 Pazartesi 15:17 tarihinde eklendi.

Bağcılar Belediyesi, ekmek israfını önleme adına yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Belediye, bu çerçevede 400 kutuyu ilçenin ayrı noktalarına yerleştirdi. Bu kutularda biriken ekmekler, görevliler tarafından toplanarak belediyenin hayvan barınma ve müşahede merkezine naklediliyor. Burada kalan köpeklere veriliyor.

Bayat ekmeklerin köpeklerin yiyebileceği bir dönemden geçirildiğini dile getiren Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dünyanın bir tarafında her gün milyonlarca ekmek çöpe giderken, diğer tarafında ise insanların açlıktan öldüğüne işaret etti. Çalışma ile hem çöpe giden ekmekleri değerlendirmeyi hem de israfa dikkat çekmeyi amaçladıklarını aktaran Çağırıcı, “Hedefimiz israf konusunda bir sosyal sorumluluk oluşturmak.” dedi.

Bağcılar Belediyesi, geçtiğimiz senelerde de geri dönüşüm faaliyetleri yürütüyordu. Bu kapsamda ambalaj atıklarının; pil, oto lastiği, bitkisel atık yağlarınının; elektronik atıkların dönüşümü yapılıyordu.


CİHAN