Bayat getirip, tazesini götürdüler

İstanbul'da, 'Bayat ekmeği getir, tazesini götür' kampanyası hayata geçti. Esenyurt'ta bir fırın kampanyanın öncülerinden oldu. Fırına akın eden vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bayat getirip, tazesini götürdüler
01 Mart 2013 Cuma 17:38 tarihinde eklendi, 1.828 kez okundu.

 

Esenyurt'ta ‘Bayat ekmeği getir tazesini götür’ sloganıyla ekmek değişimi projesine destek veren fırıncılar vatandaşların ilgisinden memnun. Günde ortalama 10 bayat ekmek aldıklarını anlatan fırın sahibi Kadir Altan, vatandaşların israf konusunda duyarlı olduğunu söyledi. Vatandaşların uygulamadan son derece memnun olduğunu belirten Altan, “Vatandaş bayatı getirip taze ekmeği götürüyor. Bayat ekmeleri ise hayvan besleyen kişiler alıyor. Galeta unu yapanlar gelip alıyor. Bu şekilde israfın önüne geçiyoruz.” dedi. 
 
Elindeki bayat ekmekleri değiştirmeye gelen Uğur Akçağ, “Bayat ekmek yenmiyor. Evdeki bayat ekmekleri getirdim ve hiçbir ücret ödemeden tazesiyle değiştirdim. Komşum bu uygulamayı duymuş, benim de öyle haberim oldu. Uygulamadan memnunuz.” diye konuştu.
 
İstanbul Ekmek Sanayicileri İşadamları Derneği Başkanı Murat Altan ise İstanbul genelinde ve Esenyurt'ta kampanyaya katılımının yoğun olduğunu kaydetti. Üretici fırıncıların kampanyanın amacını bildiklerini anlatan Altan, “Bu konuda üreticiler olarak tüketiciyi yani vatandaşı bilgilendiriyoruz. Kampanyaya ilgi var. İsrafın boyutu tezgah satışlarında olmuyor. Değersiz bir ürün israf olur. Ürün israf olmuyorsa değerinde demektir.” şeklinde konuştu. 
 
İsrafın üretici, tüketici, kamu ve aracı olmak üzere dört ayrı boyutu olduğuna dikkat çeken Altan şöyle konuştu: “Üreticilerin israfla ilgili olarak halkı bilinçlendirmesi gerekiyor. Tüketiciler aldıkları ekmek eğer ellerinde kaldıysa buzdolaplarında muhafaza etsinler. Ertesi gün taze bir şekilde yiyebilirler. Bu çok önemlidir. Kamu spotu adı altında medyada vatandaşlar bu konuda bilgilendirilebilir. Bunun yanı sıra belediyelerimize düşen görevler var. Fırın enflasyonunun önüne geçilmesi adına bu konuda haiz olmayan iş yerlerine yeni fırın yapılmasına müsaade edilmemelidir. Eğer bu şekilde giderse Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi israfın önüne geçilmez.”

CİHAN