Bayern Münih arayı açıyor

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) 14. hafta karşılaşmaları sonucunda SC Freiburg'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Bayern Münih, puanını 37'ye çıkartarak liderliğini sürdürdü.

Bayern Münih arayı açıyor
29 Kasım 2012 Perşembe 11:35 tarihinde eklendi.

 

Bayern Münih, deplasmanda SC Freiburg'u 11. dakikada penaltıdan Thomas Müller ve 79. Dakikada Anatloly Tymoshchuk'un attığı gollerle 2-0 yendi. SC Freiburg'dan Fallou Diagne, Xherdan Shaqiri'ye yaptığı faulden dolayı kırmızı kart gördü ve takımını 18. dakikadan sonra sahada 10 kişi bıraktı. 
     
Lider Bayern Münih puanını 37'ye çıkartırken, Freiburg 19 puanla 10 sırada kaldı. Bayern Münih bu skorla Bundesliga'da ilk devreyi lider tamamlamayı garantiledi. 
     
Borussia Dortmund beklenmedik bir sonuçla sahasında Fortuna Düsseldorf ile 1-1 berabere kalarak ligde bir sıra geriledi ve üçüncü sırada yerini aldı. Schalke 04, deplasmanda Hamburg'a 3-1, Eintracht Frankfurt da Mainz 05'e aynı skorla mağlup oldu. Böylelikle Bayern Münih'in en yakın takipçileri bu hafta şampiyonluk yarışında yara aldı. Werder Bremen'i deplasmanda 4-1'lik skorla mağlup eden Bayer Leverkusen puanını 27'ye çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. 
     
Bayer Leverkusen'i, 26 puanı bulunan Borussia Dortmund ile 24'er puana sahip olan Schalke 04 ve Eintracht Frankfurt izliyor. 
     
Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin grubunda bulunan Borussia Mönchengladbach, sahasında VfL Wolfsburg'u 2-0 yendi. Yeşil-siyahlı ekip 20 puanla 9. sıraya yükseldi. 
     
Ligde, düşme hattında Hannover'e 2-0 yenilen Greuther Fürth ve VfB Stuttgart'a 2-1 mağlup olan FC Augsburg yer alıyor. Greuther Fürth 8 puanla 17. sırada, FC Augsburg da 7 puanla 18. ve son sırada bulunuyor. 
     
Gol krallığı yarışında 9'ar golü bulunan Borussia Dortmund'lu Robert Lewandowski, Bayern Münih'li Mario Mandzukic ve Alexander Meier ilk sırada yer alırken, bu üçlüyü, 82er golle Bayer Leverkusen'den Stefan Kiessling, Mainz 05'li Adam Szalai ve Bayern Münih'li Thomas Müller izliyor.