Bayern'den ‘dev' başlangıç

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih, Devler Ligi macerasına farklı başladı

Bayernden dev başlangıç
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:49 tarihinde eklendi.

D Grubu'ndaki ilk maçta Rus ekibi CSKA Moskova'yı ağırlayan Alman ekibi, rakibini 3-0 yenerek üç puanı rahat aldı. Kırmızı - beyazlılar sonuca yıldızları David Alaba, Mario Mandzukic ve Arjen Robben'in sayılarıyla gitti.

Devler Ligi'nin son şampiyonu Bayern Münih, grup maçlarına hızlı başladı. Alman devi, D Grubu ilk maçında sahasında CSKA Moskova'yı 3-0 yenerek üç puanı rahat aldı. Bayern'in oynadığı üstün futbol bu sezon da bu ligin en büyük favorisi olduğunu gözler önüne serdi. Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada Kırmızı - beyazlılara galibiyeti getiren goller David Alaba, Mario Mandzukic ve Arjen Robben'in ayağından geldi. Bu sezon çok formda olan Bayern'in Hollandalı yıldızı Robben'in bu maçtaki bir gol ve bir asistlik performansı farklı galibiyette baş rolü oynadı.

Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan Bayern Münih'in Teknik Direktörü Pep Guardiola, futbolcularına övgüler yağdırdı. İspanyol çalıştırıcı, "Bu oyun tarzı benim değil Bayern Münih'in tarzı. Oyuncularıma gereken desteği vermek için buradayım ve onlarla gurur duyuyorum." dedi.

Galibiyetin göründüğü kadar kolay olmadığını belirten başarılı teknik adam, "Şampiyonlar Ligi'nde ilk maç her zaman zordur. Herkes kolay olduğunu düşünür ama öyle değil. Özellikle ilk yarıdaki performansımızdan çok memnunum." şeklinde konuştu.

ÖMER TOPRAK'IN GOLÜ PUAN İÇİN YETMEDİ

Geçen sezon Bundesliga'yı üçüncü sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılma hakkını elde eden Bayer Leverkusen, grup maçlarına iyi başlayamadı. A Grubu'ndaki ilk karşılaşmasında Devler Ligi'ne üst üste 18. kez katılan İngiliz devi Manchester United'e konuk olan Alman ekibi sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Wayne Rooney attığı iki gol ve bir asistle yıldızlaşırken, Manchester forması altında 200'üncü sayısına ulaştı. Leverkusen teknik direktörü Sami Hyypia, zorlu Manchester United maçında Türk asıllı futbolcular Ömer Toprak ve Emre Can'a ilk 11'de şans verdi. Savunmada başarılı bir oyun sergileyen Ömer, 88. dakikada attığı güzel gol takımının puan almasına yetmedi. Maça yedek kulübesinde başlayan Eren Derdiyok 78'de Kiessling'in yerine oyuna dahil olurken, Levin Mete Öztunalı ise yedekler arasında kaldı.


CİHAN