Bayern'in gözü üçüncü kupada

Bu yıl tarihinin en parlak dönemini geçiren Bayern Münih, Bundesliga ve Devler Ligi şampiyonluğundan sonra gözünü şimdi de Almanya Federasyon Kupası’na dikti

Bayernin gözü üçüncü kupada
31 Mayıs 2013 Cuma 12:20 tarihinde eklendi.

Bu yıl tarihinin en parlak dönemini geçiren Bayern Münih, Bundesliga ve Devler Ligi şampiyonluğundan sonra gözünü şimdi de Almanya Federasyon Kupası’na dikti. Bavyera ekibi Berlin’de yarın oynanacak finalde Stuttgart’ı yenmesi durumunda sezonu üç kupayla kapatan kulüp olarak Avrupa tarihine geçecek.

Almanya Federasyon Kupası (DFB-Pokal) sahibini buluyor. Bu sezon neredeyse kırılmadık rekor bırakmayıp Bundesliga şampiyonluğuna Devler Ligi şampiyonluğunu da ekleyen Bayern Münih, istediği gibi bir sezon geçiremeyen Stuttgart’la kupanın finalinde karşı karşıya geliyor.

Bavyera ekibi Almanya Kupası’nı da kazanıp sezonu üç kupayla kapatan takım olarak Avrupa tarihine geçmenin planlarını yapıyor. Bu kupayı 15 kez kazanan Bayern ile üç defa müzesine götürme başarısı gösteren Stuttgart, Berlin Olimpiyat Stadı’nda Cumartesi saat 20.00’de oynanacak karşılaşmada kozlarını paylaşacak. Karşılaşmayı Alman Birinci Kanalı ARD canlı yayınlayacak.

Stuttgart’ta İtalyan antrenör Buruno Labbadia’nın yardımcılığını yapan Edinç Sözer, final öncesi yaptığı açıklamada bu sezon ligi istedikleri yerde kapatamadıklarını, Almanya Kupası’nı alarak bunu telafi etmek istediklerini söyledi. Bayern Münih’in gücünü bildiklerini, buna göre oynayacaklarını ifade eden Sözer, “Birçok eksiğimiz var. Buna rağmen kazanmak istiyoruz. Bayern iki kupa alarak gücünü kanıtladı. Kolay kolay teslim olmayacağız. 16 yıldır hasret olan kulübümüze bu anlamlı kupayı kazandırmayı hedefliyoruz.” dedi.

RUMMENİGGE: BAŞARIMIZI EBEDİLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Bayern Münih Kulübü Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, Almanya Kupası finalini büyük bir heyecanla beklediklerini kupayı almaları halinde başarılarının ebedileşeceğini söyledi. Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak şimdiden tarihe geçtiklerini belirten Rummenigge, şunları söyledi:

“Bu takım şimdiden tarihe geçti, ama biz bu başarının ebedileşmesini istiyoruz. Bayern tarihinin en başarılı dönemi olan, Beckenbauer, Maier ve Müller gibi isimlerin yer aldığı 1970′li dönemde bile bu kadar çok başarı elde edilememişti.”

Rakiplerini hafife almamaları gerektiğinin de altını çizen Rummenigge, “Stuttgart’ın önünde büyük favori olduğumuz ve kolaylıkla yenebileceğimiz yönündeki düşüncelerimiz maçı kaybetmemize yol açabilir. Yüzde yüz konsantre olmadan onları yenemeyiz. Şanslarımızı iyi değerlendirip onlara olan saygımızı sahada da göstermeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN