Baykal: Türkiye’nin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı var

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Türkiye’nin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Baykal: Türkiyenin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı var
28 Mayıs 2014 Çarşamba 23:39 tarihinde eklendi.

Baykal, "Birbirimizden farklı anlayışlarımız, düşüncelerimiz, değerlerimiz olabilir. Ama bileceğiz ki hepimiz bir arada bir anlam taşıyoruz. Hepimizin birbirine ihtiyacı var.” dedi.

Amasya’nın Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Baykal, belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. “Türkiye’nin gidişatı ile ilgili kaygılarınızın olduğunu biliyorum." diyen Baykal, "Sakın umutsuzluğa düşmeyin. Gecenin en zifiri karanlık noktası şafağın en yakın olduğu noktadır. Şafak çok yakındır. Her an en güzel değişmeler, gelişmeler ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

“KAVGA, SUÇLAMA VE GERGİNLİK DÖNEMİNİ NOKTALAMAMIZ LAZIM”

Daha sonra Belediye Başkanı Alp Kargı’nın makam odasında geçen ve burada gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türkiye’de artık yeni bir dönemin açılması gerektiğini dile getiren Baykal, "Kavga, suçlama, gerginlik dönemini noktalamamız lazım. Yeni bir uyum, barış, kardeşlik ve huzur dönemini açmamız lazım. Buna şiddetle ihtiyaç var. Bunu açma konusunda en büyük görevin bize düştüğünü ben biliyorum." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de gerilim ve bunalım döneminde uyumu, barışı, kardeşliği, sevgiyi hakim kılmanın öncelikle kendi görevleri olduğunu belirten Baykal şunları kaydetti, “Ama maalesef bu konuda asıl görevli, sorumlu olması gerekenler tam tersini yapıyorlar. Bir gerginliği, çatışmayı, kutuplaşmayı kendi siyasi hedefleri bakımından yararlı görüyorlar. Ama bunun Türkiye için bir sıkıntısı var. Yarattığı bir sonuç var. Buna engel olmak lazım. Hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlarımızı, düşünceleri büyük bir sevecenlikle kucaklamamız lazım. El ele vermemiz lazım. Sevgi, barış, huzur dönemimi Türkiye’ye getirmemiz lazım. Yeterince gerildik. Yeterince birbirimiz karalıyoruz, suçluyoruz. Artık anlamı, inandırıcılığı yok. Birbirimiz suçluyoruz. Kendi tarihimizi suçluyoruz. Bu iyi bir yol değil. Hiçbir ülkede böyle bir şey yok. Bu suçlamalardan kim ne kazanç sağlıyor bilemiyorum. Ama bu kazancına artık bir değeri yok.”

“TÜRKİYE’NİN AYRUŞMAYA DEĞİL KAYNAŞMAYA İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı oluğunu yineleyen Baykal, “Birbirimizden farklı anlayışlarımız, düşüncelerimiz, değerlerimiz olabilir. Ama bileceğiz ki hepimiz bir arada bir anlam taşıyoruz. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Hepimiz birbirimize sevgi ve saygı göstermek zorundayız. Bunları bileceğiz böyle bakacağız. Türkiye’de bu bir süredir unutuldu. Tam tersine birbirimizi karalayarak suçlayarak sanki belli amaçlara hizmet ederiz gibi bir anlayış egemen oldu, bunu değiştirmek lazım. Değiştirme konusunda görev herkese düşüyor ama özellikle bize düştüğünü görüyorum çünkü sahipsiz bu dava. Sevgi ve barış bayrağını Türkiye’de birilerinin sahiplenmesi lazım. Merzifon’da da yeni bir dönem başladı. Başkanımız da ayrım yapmadan herkese saygı göstererek halka hizmet edecektir. Türkiye’ye barış ve saygı mesajını götürmek lazım.” şeklinde konuştu. 


CİHAN