"Bayrak yakma haberi doğrudur"

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğü, ‘bayrak yakma’ haberinin doğru olduğunu, manipülasyon yapıldığını iddia edenlerin, bizzat manipülasyon yaptığı açıklamasını yaptı.

Bayrak yakma haberi doğrudur
11 Haziran 2013 Salı 15:32 tarihinde eklendi.

TRT’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, TRT Haber’de 31 Mayıs 2013 tarihli haberinde, Ankara Meşrutiyet Caddesi’ndeki bayrak yakma provokasyonuna dair görüntüleri yayınlayarak, bir yayıncılık başarısına imza atıldığını belirtilerek, “Ancak; bazı kötü niyetli kesimler, bu haberin eski bir görüntü olduğunu iddia etmişler ve haberin TRT tarafından manipülasyon amaçlı olarak gündeme getirildiğini öne sürmüşlerdir.“ denildi.

TRT açıklamasında gerçekler şöyle sıralandı: “Söz konusu görüntüler mobese kameraları tarafından 31 Mayıs 2013 tarihinde Ankara’nın Meşrutiyet Caddesi’nde kayıt edilmiş ve TRT Haber ekipleri tarafından elde edilerek yayına verilmiştir. Görüntülerde herhangi bir montaj, ekleme, çıkarma, efekt işlemi söz konusu değildir. Ham halleriyle alınmış, süresi uzun olduğundan sadece bayrak yakma anı ekrana yansıtılmıştır.
Olayda yakılan Türk bayrağının orada bulunan bir banka şubesinden cam kırılarak çalındığı ve bayrağın çalınma anının kamera kaydının bankada bulunabileceği değerlendirilmektedir.

TRT, Türkiye’nin dünyaca bilinen en saygın yayıncılık markalarından biridir. Bu kadar kritik bir olayla ilgili kurumun marka değerine zarar verecek böylesi bir manipülasyona tevessül edilebileceğini düşünmek, hayatın gerçekleriyle bağdaşmamaktadır.

İsteyen vatandaşlarımız ve medya mensupları, söz konusu görüntülere aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirler. http://www.trthaber.com/haber/gundem/iste-provokatorlerin-bayrak-yakma-ani-ve-provokasyon-goruntulerin-tamami-88463.html”


CİHAN