Bayraktar'ı dinlemeyenler bugün yaşıyor

Van'da 7.2'nin ardından meydana gelen 5.6'lık deprem, Vanlılara "Artık burası en güvenli yer. Evlerinize girin" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı yalanladı.

Bayraktarı dinlemeyenler bugün yaşıyor
11 Kasım 2011 Cuma 12:26 tarihinde eklendi.

 

Bayraktar 10 gün önce Van’da düzenlediği basın toplantısında Van ve Erciş’te yeni deprem beklentisi söylentilerine itibar edilmemesini isteyerek şöyle demişti: “Bugün itibariyle diyebilirim ki; deprem açısından en güvenilir Van ve Erciş’tir. Çünkü buradaki fay kırılmış ve enerjisini boşaltmıştır. Büyük depremin olduğu yerde bir daha deprem olmaz. Dünyada bunun bir örneği görülmemiştir. Bugün diyebilirim ki Van merkez ve Erciş en güvenilir bölgedir. Onun için burada özellikle ağır hasarlı binalara girilmesin. Yıkık binalara yaklaşılmasın. Bunun dışındaki binalara girilebilir.”
 
Siyasilerden hükümete: İdari afet 
 
Van’daki ikinci depremde yaşanan can kayıpları üzerine siyasi partilerden hükümete tepki yağdı. 
CHP: Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, kullanıma izin verilmiş binaların yıkımını ‘doğal değil, idari felaket’ olarak niteledi. Akkaya, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nın 5 Kasım’da yaptığı ‘Teknik personelimiz ön hasar tespit çalışmalarını tamamlamıştır’ açıklamasını hatırlatırken “Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da hasar tespitinin yapıldığını ilan etmişti” dedi. Akkaya, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın depremin ardından vatandaşlara söylediği “evlerinize taşının” sözlerine açıklık getirmesini istedi. 
 
MHP: Grup Baþkanvekili Mehmet Þandýr hükümeti “15 gün önceki depremde hasar gören binalarý boþaltamayan hükümet bu sonuçtan sorumludur. Hükümet, 15 günde deprem bölgesinde hasarlý binalarý tespit edememiþ ve boþaltamamýþtýr” diye suçladı. 
 
BDP: Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise “Son depremdeki kayıplar göz göre gelen bir ölüm. Artık başka kaygıları bir kenara bırakıp açık şekilde yetkililerden hesap sorulması gereken bir durumla karşı karşıyayız” dedi. 

Radikal