Bayram en çok lokumcuyu sevindirdi

Ramazan Bayramı lokumun merkezi Afyonkarahisar'daki lokumcuları sevindirdi. Şehirlerarası yolculuk yapanların olmazsa olmaz hediyeliği lokum satışlarındaki artış sayesinde son 10 günde 500 ton lokum üretildi.

Bayram en çok lokumcuyu sevindirdi
09 Ağustos 2013 Cuma 11:35 tarihinde eklendi.
Bayramda şeker ve çikolata yerine Türk tatlısı lokumun tercih edilmesini isteyen Afyonkarahisarlı lokumcular, son yıllarda lokuma olan ilginin artmasından memnun. Sıcak havada şeker ve çikolataya nazaran lokumun daha hafif olduğunu belirten lokumcular, Ramazan Bayramı dolayısıyla hareketli günler yaşıyor. Bayram öncesinde günlük ortalama 2 ile 5 ton arasında üretim yapan lokumcular, hem bayram hem şehirlerarası seyahat yapan yolcu sayısındaki artış hem de diğer illerden gelen siparişler nedeniyle lokum yetiştiremiyor. Üretim kapasitelerini arttıran lokumcular, son 10 günde pazara 500 ton lokum sundu. Afyon'un meşhur lokumu şehir merkezindeki marketlerde kilosu 10-12 TL'den dinlenme tesislerinde ise 15-20 TL arasında satışa sunuluyor. 
 
AFYON LOKUMUNU UNUTMAYIN
 
Tatlı satışlarının yanı sıra bayramda lokum satışlarının da arttığına değinen Altınay Şekerleme'nin işletmecilerinden Ömer Altınay, "Şehirlerarası yolculuk yaparken yolu Afyon'dan geçenler mutlaka lokum, kaymak şekeri ve kaymak alıyor. Bu durum lokum satışlarına olumlu yansıyor. Aynı şekilde dönüş yolunda da vatandaşlarımız lokum alıyor. Lokum imalatımız bayram satışları sayesinde günlük 45-50 tona yükseldi. Bu üretimin büyük kısmı aynı gün satılıyor. Bayram dönüşü yine yoğunluk olacağı için üremimizi arttıracağız. Vatandaşlarımıza dönüş yolunda da Afyon'dan geçerken lokum almaya bekliyoruz. Taptaze üretilmiş, günlük lokumlar dönüş yolunda da hazır olacak" dedi.
 
DÖNÜŞ YOLUNDA DA BEKLİYORUZ
 
Bayramın turizmi de canlandırdığına değinen Mirimoğlu Helva ve Şekerleme'nin işletmecisi İsmail Özbay ise bayramın lokuma olan ilgiyi arttırdığına değindi. Birçok ailenin bayram şekeri yerine Afyon lokumu alarak misafirlerine ikram ettiğini vurgulayan Özbay, "Lokum özellikle hediye olarak tercih ediliyor. Ancak lokumun şeker ve tatlıya göre daha hafif olması nedeniyle günlük ikramlarda da çok tercih edilmeye başlandı. Normal zamanda birçok lokumcu günlük 300- 500 kilo dolayında satış yaparken, bu dönemde tonlarca satışa ulaşıldı. Bu da tüm lokumcuları memnun ediyor. Dönüş yolunda da yine herkesi Afyon lokumu almaya bekliyoruz" diye konuştu.