Bayram Oteli davası ertelendi

Van depreminin simgesi haline gelen ve 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın yargılanması devam ediyor.

12 Eylül 2013 Perşembe 18:17 tarihinde eklendi.

Mahkeme, bugün karşısına sekizinci kez çıkan Tevfik Bayram hakkındaki kararını vermek için, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremde yıkılan ve 24 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Bayram Oteli'nin sahibi Tevfik Bayram'ın yargılanmasına devam edildi. Van 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, Bitlis Cezaevi'nde tutuklu bulunan otel sahibi Bayram'ın yanı sıra binanın enkazında yaşamını yitirenlerin aileleri de hazır bulundu.

Duruşmada ilk sözü alan müşteki ailelerin avukatlarından Murat Kemal Gürbüz, önceki duruşmalarda dile getirdikleri tüm beyanları tekrar ettiklerini ve savcılık makamının mütalaasına katıldıklarını belirtti. Sanığın, binanın yapılma aşamasındaki inşaat ve proje eksikliklerinden değil, birinci depremden sonra hasar tespit çalışmaları yapılmadan oteli açık tutularak insanların ölümüne sebebiyet vermekten yargılandığını anımsatan Gürbüz, bu olayda kamusal kurumların da kusurlu ve sorumlu olduklarını, bu kurumlar hakkında da hukuki mücadelelerinin devam ettiğini söyledi.

Müşteki avukatı Gürbüz, sanık Tevfik Bayram'ın 'bilinçli taksir' halinin kabul edilerek üst limitten cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Serdar Gürler'in söz hakkı verdiği Bayram ise müşteki avukatlarının iddialarına katılmadığına değinerek, "Ben şu anda ne desem boş. Ben Allah'ın yanından mı geliyorum ki depremi önceden öngörebileyim?

Depremden sonra sadece benim otelim değil Van'daki diğer oteller de açıktı. Hiç kimsenin depremi önceden öngörme yeteneği yok. Siz burada 5 dakika sonra deprem olacağını öngörebilir misiniz? Hapiste bulunduğum süre boyunca yeteri kadar mağdur oldum. Sağlık sorunlarımın da dikkate alınarak beraatimi talep ediyorum." sözlerini kaydetti.

Tevfik Bayram'ın avukatı Mehmet Denizoğlu da müvekkilinin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti. Duruşmaya verilenaradan sonra Mahkeme Heyeti, kararını açıklamak üzere duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


CİHAN