Bayram parasıyla madencilere daire

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, madencilerin aileleri için 30 daire satın aldı. Kaloriferli, beyaz eşyaları ve oturma gruplarıyla dayalı döşeli hazırlanan Soma'daki daireler, ihtiyaç sahiplerine, Kadir Gecesi'nde noter huzurunda yapılan çekilişle teslim edilecek.

Bayram parasıyla madencilere daire
22 Temmuz 2014 Salı 12:02 tarihinde eklendi.
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal eden İstanbul Beşiktaş Belediyesi, buraya harcanacak parayla madencilerin aileleri için 30 daire satın aldı. Kaloriferli, beyaz eşyaları ve oturma gruplarıyla dayalı döşeli hazırlanan Soma'daki daireler, ihtiyaç sahiplerine, Kadir Gecesi'nde noter huzurunda yapılan çekilişle teslim edilecek. Konut yardımını organize eden Devrim Bağdatlı, "Acılı ailelerimiz için her şeyi düşündük. Tüm ihtiyaçları ellerinin altında olacak" dedi.
 
Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta çıkan yangın sonrasında 301 işçi hayatını kaybetti. Faciada kurtarma çalışmaları henüz devam ettiği sırada maden sahasına gelen ilk isimlerden birisi ise CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar oldu. Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman'la birlikte gelip çalışmaları yerinde takip eden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşen Murat Hazinedar, geniş kapsamlı olarak yapmayı planladıkları19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını iptal ettiklerini ve bunun için harcanacak parayla, madenciler için ev kampanyası başlattıklarını açıkladı.
 
Ev yaptırmak için arsa tahsisi konusunda Soma Kaymakamlığı'na müracaat eden Beşiktaş Belediyesi, inşaat sürecinin uzun sürmesini göz önünde bulundurarak, ilçede inşaatı devam eden mevcut siteleri yapan müteahitlerle görüştü. Bu görüşmeler sonrasında da Esentepe Mahallesi'nde, inşaatı tamamlanan siteden 30 daire satın alındı. Dairelerin iç dizaynı, madenci ailelerinin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden yapıldı. Dört bloktaki toplam 30 dairenin, merkezi sistem kaloriferli olacağı, beyaz eşyadan koltuk takımlarına, yatak odalarından perdelerine kadar tüm ihtiyaçlarının da yine belediye tarafından karşılanacağı belirtildi. 
 
DAİRELER KURAYLA DAĞITILACAK
 
Bu arada dayalı döşeli olarak dağıtılacak evlerin ihtiyaç sahibi acılı ailelere ulaşması için de, belediye görevlileri, Soma Kaymakamlığ, Soma Belediyesi ve Tapu Müdürlüğü'nde araştırma yaptı. Bu araştırmalar sonrasında evi olmayan ailelerin isimleri tek tek belirlendi. Evlerin 23 Temmuz Çarşamba günü Kadir Gecesi teslim edilmesi planlandı. Beşiktaş Belediyesi, Kadir Gecesi Soma'da hem iftar verecek hem de daireler, isimleri belirlenen ailelere, noter huzurunda çekilecek kura ile teslim edilecek.
 
TÜM İHTİYAÇLARI DÜŞÜNÜLDÜ
 
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar adına projenin detaylarını takip edip dairelerin hazırlanmasını sağlayan Devrim Bağdatlı, acılı ailelere böyle bir destekte bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Bağdatlı, "İşçilerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak ev yaptırmak yerine hemen ev almayı, gerek Başkanımız Murat Hazinedar gerekse belediye yönetimimiz uygun buldu. Bunun üzerine bu sıfır daireler satın alındı ve ailelerin ihtiyaçlarına göre yeniden dizayn edildi. Şimdi inşaat tamamlandı. İç döşemeleri tamamlanmak üzere. Bunun sonrasında hak sahiplerine dağıtacağız. Anahtar teslimi olacak. Aileler, her şeyiyle kendileri için hazırlanmış dairelere taşınıp, bundan sonraki hayatlarını burada devam ettirebilecekler. Biz belediye olarak her zaman onların yanında olacağız" dedi.