Bayram tatili kaç gün olacak?

Bayram tatili kaç gün olacak? Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, bayram tatilinin kaç gün olacağını açıkladı. Detay haberimizde

Bayram tatili kaç gün olacak?
30 Eylül 2013 Pazartesi 19:04 tarihinde eklendi, 1.200 kez okundu.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Demokratikleşme paketi daha açıklanmadan yapılan yorumların doğru olmadığını söyleyen Bülent Arınç, "Ümit ediyorum ki yıl sonuna kadar söylediklerimizin büyük bir kısmını gerçekleştirmiş olacağız.

Eğer peşin olarak, kategorik olarak yapılacak olanlara karşı çıkarsanız mahcup duruma düşebilirsiniz. Bir kişi peşin hükümlü olduğu için karşı çıkabilir. ikincisi herkesin beklentisi kendisine göredir. Beklentisini bulmadığı için veya siyaseten karşı çıkabilir. AK Parti bununla büyük bir rüzgar kazanacak, seçimler kazanacak. Yine olan bize olacak diye bizi eleştirmeye gayret edebilir" diye konuştu.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN
 
Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprülerden geçişin ücretsiz olacağını söyleyen Arınç, "14 Ekim Pazartesi öğleye kadar kamu personeli yarım gün izinli sayılacak.

Kurban Bayramı tatili süresince 12 Ekim 2013 Cumartesi 01.00'den başlayarak 21 Ekim 2013 Pazartesi 03.00'e kadar köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş olacak" dedi.
 
MHP VE BDP ELEŞTİRİSİ
 
BDP ve MHP'nin demokratikleşme paketine ilişkin yorumları nedeniyle eleştiren Arınç şöyle konuştu:
 
"Milliyetçi Hareket Partisi yarın ki grup toplantısında açıklama yapacak. Bunu merakla bekliyoruz. Ama bugün onun adına hareket eden grup başkanvekili PKK'nın bu işten ne kadar karlı çıktığını ve onun diretmesiyle böyle bir paketin kabul edildiğini söylemek gafletine düşüyor.

Aradaki çelişkiye bakar mısınız? BDP kanadından yapılan açıklamada ise, paketin içi tamamen boştur. Hiç bir işe yaramaz. Peki BDP'nin dolayısıyla PKK'nın başarısı olarak yorumlanan bu pakete şimdilik böyle bodoslamadan karşı çıkmak, kimleri açığa düşürüyor. Hepimiz ibretle görüyoruz. Konuşmalarımız siyaset diline ve gerçeğe uygun olmalıdır."
 
"SÜREÇ DEVAM EDİYOR"
 
Alevi vatandaşlara yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Arınç, "Bizim için değerli olan Siyasetçilerin bugün ne söylediklerinden çok halkımız bu konuda ne diyor? Ne düşünüyor? Aldığımız haberlere göre, Türkiye'nin bütün illerinde kahvehaneler başta olmak üzere sokaklarda halkın nabzı tutulmuştur ve yüzde 75 oranında paket olumlu karşılanmıştır.

Yüzde 25 olumsuzlukların içerisinde Hacı Bektaş Üniversitesi var. Ama Alevi olarak şunları da bekliyorduk. Onlar niye yok gibi kısmi eleştiriler var. Başbakan yardımcımız Bekir Bozdağ başkanlığında Alevi yurttaşlarımızın taleplerini dikkate alacak çalışmalar henüz sonuçlanmadı. Sonuçlandığı zaman elbette onları da konuşacağız. Alevi yurttaşlarımızı temsil iddiasında bulunan pek çok dernek kuruluş, federasyon her birinin ağızından çıkanlar farklı şeyler.

Gerçek muhataplarımızı bularak onlarla akli, mantıki, makul talepleri çözmeye ve halletmeye çalışıyoruz. Madem ki süreç bitmiştir, madem ki süreç dinamiktir.

Yarını beklemek, bir ay sonrasını beklemek üç ay sonrasını beklemek varken, bardağın yüzde 90 dolu olan tarafını görmeden yüzde 10'luk varsa boş tarafı üzerinden fikir üretmenin çok anlamsız olduğunu söylemek istiyorum. Bu pakette çok güzel düzenlemeler var. Süreç devam ediyor" diye konuştu.
 
SURİYE TEZKERESİ
 
Suriye tezkeresinin yenileneceğini belirten Arınç, "4 Ekim'de süresi dolacak olan tezkere tekrar meclisten izin almak üzere bugün imzalanmıştır. Takvim müsait olursa 3 Ekim Perşembe günü Genel Kurul'da görüşülecektir. Irak ile bir bağlantısı yok. Suriye ile ilgili bir tezkeredir. Bir önceki tezkerenin aynısı olup olmadığı konusunda bir şey söyleyemem. Meclis'te okunduğunda hep beraber göreceğiz" dedi.
 
"BAŞKASINA BAKMADAN KARAR ALABİLECEK GÜÇTEYİZ "
 
Uzun menzilli füze savunma sistemi ihalesini Çin'in kazanmasına ilişkin Arınç, Bu konuda yapılan yorumların asılsız olduğunu söyleyerek, "Türkiye'nin çıkarlarından başka bir şey düşünmeyiz. Prosedür henüz tamamlanmamıştır.

Prosedür tamamlandığında üretime başlanacaktır. NATO ülkesiyiz. Türkiye'nin savunmasını ilgilendiren bir konuda bize yakışan başkasına bakmadan karar alabilecek güçteyiz" diye konuştu.
 
"GÜRÜLTÜ PATIRTI DEVRİ GEÇTİ"
 
Demokratikleşme paketindeki kılık kıyafet düzenlemesine ilişkin Arınç şöyle konuştu: "Zaman ve süreç neyi gösterecek. Hep berber göreceğiz. Bundan 5 sene evvel, 10 sene evvel böyle bir şey ortaya atıldığında gelebilecek suçlamaları hepiniz tahmin ederdiniz. Laiklik elden gidiyor. İrtica hortladı.

Bilmem kim göreve. Yetişin, öldük, bittik sesleri şu ana kadar çıkmadı. Çünkü Türkiye'ye demokrasi kültürü yerleşti. Gerçek demokrasi uygulamasının ne olduğunu hemen hemen herkes görmeye başladı. O yüzden artık gürültünün, patırtının devri geçti."
 
GAZETECİ METİN TURAN'A TWİTTER UYARISI
 
Mısır'da tutuklu bulunan Metin Turan'a tavsiyede bulunan Arınç şöyle konuştu: "Mısır'da tutuklu bulunan Metin Turan için akılınıza gelebilecek gelmeyecek her şeyi yapıyoruz. Her türlü çare düşünülüyor. Türkiye, hükümet senin arkanda. Ama Mısır'da da bir yargı var.

Sen böyle Twitlar atmaya devam edersen, hakkında olabilecek başka suçlamalara da maruz kalabilirsin. Aman güzel kardeşim sabırla oradan çıkmayı bekle. Böyle bir tavsiyeyi de kolay kolay kimse yapmaz."
 

DHA