Bayram trafiğine havadan denetim

Kurban Bayramı tatilinde yaşanması muhtemel trafik yoğunluğunun önüne geçmek isteyen Emniyet, trafiği aralıksız olarak havadan denetliyor.

12 Ekim 2013 Cumartesi 19:21 tarihinde eklendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı Ankara şubesi de trafiği, bünyesinde bulundurduğu 3 helikopterle kontrolü havadan aralıksız bir şekilde gerçekleştiriyor. Havadan yapılan denetimlerle trafik yoğunluğunun azaltılması, yaşanabilecek kazaların minimuma indirilmesi planlanıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de bugün 3 helikopterle Ankara’ya girişi çıkışları ve şehir için trafiği denetledi. Yapılan denetimlerde Başkent’e giriş çıkış güzergahlarında olduğu gibi şehir içi trafiğinde de yoğunluk yaşanmadığı görüldü.

Havadan kontrol yapan helikopterdeki görevliler, trafiğe ilişkin bilgileri anında yerdeki yetkililerle paylaştı. Böylece trafik sıkışmalarına anında müdahale edildi. Yerde uygulama yapan trafik polislerine de böylece yardımcı olundu.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Çalıkuşu, Cihan Haber Ajansı’na verdiği bilgide radar ve kontrollerin bayram süresince ve bayram sonrası mesai başlangıcına kadar devam edeceğini söyledi.

Çalışkuşu, trafik personelinin bayram süresince fedakarlık yaptığını, bütün şehirlerdeki trafik personelinin hiç izin kullanmadan yüzde 90 kapasite ile çalıştığını ekledi.


CİHAN