Bayrama 4 gün kala hayvanlarını sattılar

Samsun’un İlkadım ilçesi Canlı Hayvan Pazarı’nda Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala kurbanlık alışverişinde hareketlilik yaşanmaya başladı.

Bayrama 4 gün kala hayvanlarını sattılar
11 Ekim 2013 Cuma 17:51 tarihinde eklendi, 1.010 kez okundu.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlık hayvanlar, hayvan pazarındaki yerini aldı. Sabah saatlerinde birçok vatandaşın uğradığı hayvan pazarında satışların geçmiş senelere göre daha hareketli geçtiğini söyleyen Emin Karaca, “Daha önce bu pazarda 90 çadır varken şuan 48 çadır var. Bunun sebebi geçen sene İstanbul’a hayvan geçmesi yasaktı. Bu sene yasaklar kalktı. Vatandaşta para kazanmak için İstanbul’a gitti. Biz ise 15 gündür buralarda ailemizden uzakta ekmek parası kazanmaya çalışıyoruz. Daha önceden para kazanıyorduk bu işten ancak saman fiyatlarının yükselmesi ve canlı hayvan ithaliyle son 5 yıldır para kazanmaz olduk. Artık masrafları çıkama peşindeyiz. Bu sebeple gelen müşteriye 200-300 lira düşüğüne satıyoruz. Bu sebeple ben buraya 100 büyük baş hayvan getirdim elimde 10 tane kaldı. Birçoğu malını 4 gün kala bayrama hepsini sattı. Çadırına ‘Bitti’ yazmak zorunda kaldı. Eğer daha uyguna alım diye Arife gününü bekleyenler varsa onlara buradan sesleniyorum ‘koyun bile bulamazlar burada’ bir an önce gelip kurbanlarını alsınlar.” dedi.

Hayvanın bol olduğunu ancak fiyatların aynı kalmasından şikayetçi olduklarını hatırlatan Karaca, “Büyükbaş hayvanlarda canlı ağırlık kilogram fiyatları 9 ila 12 lira arasında. Büyükbaş hayvan fiyatınız bin TL ila 5 bin TL, küçükbaş kurbanlıklar ise en az 350 TL'den başlıyor.” şeklinde konuştu.

Fiyatların geçen senekiyle aynı olduğunu belirten Mustafa Kalbur, “Bu sene pazarda fazla hayvan yoktu. Hayvanları daha çok büyükşehirlere götürmüşler. Bizde 5 bin 450 lira istenilen 520 kilo gelen kurbanlığı sıkı pazarlık sonucunda 4 bin 800 liraya aldık.” diye konuştu. CİHAN


CİHAN