"Bayramları yasaklamak kimsenin haddi değil"

19 Mayıs tartışmalarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, “Bayramları yasaklamak kimsenin haddi ve hakkı değil” dedi.

Bayramları yasaklamak kimsenin haddi değil
15 Ocak 2012 Pazar 08:22 tarihinde eklendi.

 

Bakan Ertuğtul Günay, "Cumhuriyetin kuleleri yıkılıyor" yorumlarına da tepki gösterdi: "Kimse Cumhuriyetin kalelerini, kulelerini yıkamaz”

Memleketi Ordu’da bir dizi açılışa katılan Kültür ve Türizm Bakanı Ertuğrul Günay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının yasaklanmasının söz konusu olmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelgeyle başlayan 19 Mayıs tartışmalarına katılan Günay, “Bayramları yasaklamak kimsenin haddi değildir” dedi.

Törenlerin yapılacağı alanların mevsim şartlarına göre düzenlenmesinin “bayramları kaldırma” anlamına gelmeyeceğini belirten Bakan Günay, “Törenlerin yapılacağı mekânların sınırlanması bayramların kutlanmasının engellenmesi değildir. Dini ve milli bayramların Türk milleti yaşadıkça, Türkiye Cumhuriyeti var oldukça engellenmesi, kaldırılması diye her hangi bir tartışma söz konusu olamaz” dedi. Ertuğrul Günay, resmi bayramları “elitin ve resmi zevatın yönetiminde yapılan kutlamalar” olmaktan çıkarılmasını istediklerini söyledi. Halkın sokaklarda coşkuyla kutlamasını amaçladıklarını, bunun için de uğraştıklarını anlattı.

‘CUMHURİYETİN KALELERİ YIKILMAZ’

19 Mayıs törenleri için yapılan “faşizan” benzetmesiyle, “Cumhuriyetin bir kulesi daha yıkıldı” yorumlarına da tepki gösteren Bakan Ertuğrul Günay, “Kimse cumhuriyetin kalelerini de kulelerini de yıkamaz. 19 Mayıs gösterilerinin faşizmle, Hitler Almanya’sı, Sovyet etkisi ile ilgisi yok... Elbette 19 Mayıs’ta gençler becerilerini gösterecek. Bayramların yasaklandığı falan yok. Ankara’da kutlanacak da Atatürk’ün 19 Mayıs’ta çıktığı Samsun’da kutlanmayacak mı? Elbette kutlanacak. Sadece hava şartlarıyla ilgili bir düzenleme var. 29 Ekim’de şakır şakır yağmur yağarken gösteriler iptal edilmiyor mu? Çocukların sağlığı düşünülerek yapılan bir düzenleme. Bayramları kaldırmaya değil, tam tersine halkın katılımına açmaya çalışıyoruz” dedi.


Habertürk