Bazı yatırımlara KDV muafiyeti geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bazı yatırımlarda Katma Değer Vergisi (KDV) muafiyeti öngören kanun teklifine ilişkin, ''KDV'den vazgeçmek kamunun alacağından vazgeçmek anlamına gelmiyor'' dedi.

Bazı yatırımlara KDV muafiyeti geliyor
06 Mart 2012 Salı 17:32 tarihinde eklendi, 1.012 kez okundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda,''Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun ve Kamu İhale Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi''nin görüşülmesine başlandı.
    
Bakan Binali Yıldırım, teklifin tümü üzerindeki görüşmeler devam ederken, bir milletvekilinin sorusu üzerine söz aldı. Yıldırım, teklifte kapsamlı bir düzenleme yapılmadığına dikkati çekti.
    
Kanun teklifiyle, bazı projelerin yapılması sırasında KDV muafiyeti getirildiğini anımsatan Binali Yıldırım, şöyle devam etti:
    
''Uygulama, bu kanun yürürlüğe girdikten sonraki projeleri kapsıyor. Sağlık Bakanlığın uygulaması 25 yılı kapsıyor. Model, 'yap-kirala-devret' modelidir. Otoyollarda ise süre ve yatırım miktarı yarıştırılır. İşin yarıştırma şekli farklı olmakla beraber mahiyeti aynıdır. İkisi de KDV ile ilgili bir şeydir. KDV'den vazgeçmek kamunun alacağından vazgeçmek anlamına gelmiyor. Türkiye'nin borçlanma şartları bellidir. Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti, 'risk primi' olarak başkalarına vermek zorundadır. Kamunun bu işte zararı değil yararı vardır.''