"Bazı yorumlar zoruma gitti"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, "2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra yapılan bazı yorum ve yazılar, zoruma gitti. Artık tek yürek ve bütün olmanın günü gelmedi mi?" dedi.

Bazı yorumlar zoruma gitti
11 Ocak 2013 Cuma 20:04 tarihinde eklendi.

 

 
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 90'ıncı Yıl İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başladı. Limak Limra Otel'deki toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Kemer Kaymakamı Murat Bulacak, olimpiyat şampiyonları Ahmet Ayık, Bayram Şit ile Tevfik Kış, antrenör, başpehlivanlar, cazgırlar ve çok sayıda sporcu katıldı.
 
Toplantının açılışını yapan Güreş Milli Takımı eski antrenörü Ata Karataş, federasyonun 2013-2020 Master Planı hakkında bilgi verdi. Türk güreşçilerinin olimpiyat oyunlarında aldıkları madalyalarla ilgili sunum yapan Karataş, "Olimpiyatlarda bugüne kadar 28 altın, 16 gümüş ve 14 bronz olmak üzere toplam 58 madalya aldık. İlk altın madalyamızı 1936 yılında Yaşar Erkan, son altın madalyamızı ise 2008 yılında Ramazan Şahin aldı" dedi.
 
Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya ise Türk güreşinin yol haritasını belirleyeceklerini söyledi. Güreşte kurumsallaşma problemi olduğunu vurgulayan Yerlikaya, “Güreş, çok ciddi başarılar elde etmiş, ama kurumsal kimliğini ele alamamış. Günlük kararlar almayalım, kalıcı kararlarla tabana yayılalım ve kurumsallığı alalım" diye konuştu.
 
YAĞLI GÜREŞ 12 AY YAPILSIN
 
Günlük ve kişilere göre değişebilen yönetmeliklerle yapılmış olan talimatnameleri hep beraber yapma çağrısında bulunan Yerlikaya, şöyle konuştu: 
 
"Gizli kapılar arkasındaki fısıltıları bir kenara bırakalım. Beraberce istişare yapalım. Ata yadigarımız olan yağlı güreşimizi nasıl yurt dışına açabiliriz, bunu düşünelim. Hatta yağlı güreşi 12 aya yayalım. Çünkü ülkemizde en fazla 4 ay yapılabiliyor. Bunu bütün bir yıl yapılabilir hale getirelim." 
 
BİRLİKTE ÇALIŞALIM
 
Bir başarının bütün kusur ve zaafları kapattığını vurgulayan Yerlikaya, "Rıza kardeşimiz 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 3'üncü oldu. Olimpiyattan sonra yapılan bazı yorum ve yazılar, benim zoruma gitti. Artık tek yürek ve bütün olmanın günü gelmedi mi? Hep birlikte beraberce bu gemiyi yürütelim. Batarsak, beraber batacağız. Başbakanımız 2020'yi işaret etti. Büyük bir ihtimalle 2020'yi İstanbul alacak. Buna elbirliğiyle, gönül gönüle girelim. Çalışalım, hizmet edelim ve ötekileştirmeden gelin beraberce girelim" dedi.
 
Konuşmasında doping konusunda bilgi veren Yerlikaya, "Doping konusunu hep birlikte aşacağız. Güreşle ilgili bütün organizasyonlarda bunun mücadelesini vereceğiz" dedi. 
 
Toplantı 13 Ocak'ta kapanış oturumuyla sona erecek.

DHA