BBP, belediye başkanlığına talip

Yaklaşan seçimlerde siyasi partiler aday ve kadrolarını oluşturmaya başladı. Büyük Birlik Partisi (BBP), Niğde'de mahalli seçimler için belediye başkan adayını Ali Ayhan olarak açıkladı.

BBP, belediye başkanlığına talip
03 Aralık 2013 Salı 20:53 tarihinde eklendi.


Büyük Birlik Partisi Niğde il teşkilatında tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım toplantısında gündemle ilgili açıklamalar yapan BBP İl Başkanı Bünyamin Karataş, öncelikle başkan adaylarının hayırlara vesilesine olmasını diledi.

Konuşmasında hükümetin son dönemdeki çalışmalarına değinen ve rahatsızlığını belirten Karataş, "Yaklaşan bu yerel seçimler çok önemli. Çünkü akabinde bir cumhurbaşkanı seçimi ve sonrasında milletvekili seçimi olacak.

Dolayısıyla bu yerel seçimlerde Büyük Birlik hareketinin büyük bir sıçrama yapması gerekiyor ki genel seçimlerde önümüze baraj engeli getirilmesin. Bu gün ki yerel seçimlerde temeli atılan antidemokratik bir seçim sistemini hazırlamaktalar.

Belediye meclis üyeliğine, belediye başkan adaylığına aday olmak isteyen bir memur bir partili görevinden istifa ederken, bakıyorsunuz ki Yüksek Seçim Kurulu bakan olarak görev yapanların büyükşehir belediye başkan adaylığı noktasında istifa etmelerine gerek yok açıklaması yapıyor. Esasında bunun niçin yapıldığını biz biliyoruz. Bu hazırlık yapılacak, cumhurbaşkanlığı seçiminde başbakanın istifa etmeden başbakan olarak cumhurbaşkanlığına aday olmasını sağlayacak bir hazırlık.” iddiasında bulundu.

Eğitim anlamında da hükümetin çalışmalarını eleştiren Karataş, "Devletin ortaya koyduğu imkanlar doğrultusunda okullarda çocuklarımızın hak ettiği eğitimi aldığını ve devam eden sınav sistemine iyi hazırlandığını söyleyemeyiz.

Dolayısıyla bir ihtiyaçtan dolayıdır ki dershaneler vardır ve bu dershanelere başta milletvekilleri, bakanlar olmak üzere hepimiz çocuklarımızı gönderiyoruz. Cep telefonuna ve internete yenik düşmüş bir Türk milleti ile karşı karşıyayız. Şu an deniyor ki dershaneleri kapatalım.

Peki ben soruyorum bu dershaneler kapatıldığında çocuklarımız orada geçirdikleri vakti nerede geçirecekler? Sayın Başbakan senin sınav sistemin devam ederken, bir netle binlerin önüne geçiyorken böyle bir atmosfer ve yarışın içinde siz dershaneyi kaldırıp yerine PKK’nın eğitim sistemini mi koyacaksınız?” diyerek tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi Belediye başkan adayı Ali Ayhan ise "Belediye başkanlığı büyük bir sorumluluk ve biz bu sorumluluğun altına girmeye aday olduk. Bugüne kadar şehrimize emeği geçen kadrolara teşekkür ediyoruz. Ancak Niğde, etrafındaki şehirlerle kıyaslandığında bulunduğu konum ve görüntüsünü hak etmemektedir. Biz şehrimizi yönetmeye ve güzelleştirmeye talibiz.” şeklinde hedefini açıkladı.


CİHAN