BBP lideri Destici’nin İstiklal Marşı mesajı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Mehmet Akif Ersoy tarafından 48 saat içerisinde yazılan İstiklal Marşı'nın, saldırgan düşmana karşı Anadolu’da tutuşan heyecanı koruyacak; vatan sevgisini ve inancı canlı tutacak dizeler içerdiğini söyledi.

BBP lideri Desticinin İstiklal Marşı mesajı
11 Mart 2013 Pazartesi 19:15 tarihinde eklendi.

 

Mustafa Destici, İstiklal Marşı'nın TBMM ‘de kabulünün 92. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli şairin o günlerde söylediği şu sözleri hatırlattı:

"O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Bin bir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır... O şiir bir daha yazılamaz, o'nu ben de yazamam. O'nu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. o şiir artık benim değil, milletin malıdır. Benim, millete en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir istiklal marşı yazdırmasın."
 
“TÜRK MİLLETİ GELECEĞE YÜRÜYOR”
 
BBP lideri Destici, milletler mücadelesinin kıyasıya devam ettiği sürdüğü 21. asırda, necip Türk milletinin, hürriyet ve istiklal sevdası ile inanç ve değerleriyle geleceğine yürüdüğünü ifade etti.
 
Dünyanın en nadide en verimli, en stratejik bölgesi olan Türkiye'de yaşayan bizleri ve mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz milletimizi anlatan İstiklal Marşı'nın ‘Şeref Levhası’ hükmünde olduğunu vurgulayan Destici mesajında; "Dünyanın en kadim milletlerinden olan büyük milletimizin emperyalizme karşı zaferle sonuçlandırdığı, İstiklâl Harbimizin marşını, İstiklâl Marşımızı yazan büyük dava ve gönül adamı Akif, kan ve soy olarak Türk olmadığını ifade ettiği halde; ‘Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl, Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl’ demiştir. Ve bu dizeleri haykırırken Türkü yüceltmiştir. Türk, İslam’ın gaza bayraklarını 3 kıtada dalgalandırmış bir milletin adıdır. Türk, Allah’ın ayetine, peygamberin hadisine mazhar olmuş bir milletin adıdır.” sözlerine yer verdi.
 
Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisi olarak İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 92. yıldönümünü kutlayarak, milli şair ve büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy ile bütün şehitleri rahmetle, şükranla andı.

CİHAN