BBP yönetimi Batman'da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Batman'da toplandı. Genel Başkan Mustafa Destici'nin katıldığı Batman'daki toplantının ardından, 'Güneydoğu Bölge Toplantısı' yapıldı.

BBP yönetimi Batmanda
28 Nisan 2013 Pazar 14:05 tarihinde eklendi.

 

Adıyaman, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van il teşkilatı yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda 'Çözüm Süreci', 'Yerel Seçimler', Ülke ve Dünya Gündemi' konuları konuşuldu.
 
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin MKYK üyeleri ile birlikte Batman’da düzenlenen bölge toplantısına katıldı. Partililer tarafından havaalanında karşılanan Destici, Batman Öğretmenevinde düzenlenen toplantıda partililerle görüştü. Toplantının açılışında konuşan Destici, doğruların yanında olduklarını, doğruyu yapanların yanında ne olursa olsun durduklarını, bedeli ne olursa olsun yanlışın karşısında olduklarını ifade etti. 
 
Gayelerinin oy almak değil Allah’ın rızasını kazanmak olduğunu söyleyen Destici, Türk milletini kimsenin bölmesine fırsat vermeyecekleri ifade etti. BBP olarak her zaman kanın durmasını, barışın gelmesini, terörün bitmesini en çok istemiş siyasi hareke olduklarını ileri süren Destici, "PKK’yı muhatap aldığınızda Avrupa’da ve dünyada bunların terör listesinden çıkmasının kapısını açmış olursunuz dedik. Bugün bunların aynısını yaşıyoruz. Bizim net olarak söylemek istediğimiz buydu. Siz sadece PKK’yı muhatap allamazsınız. Burada öyle acılar yaşandı ki, çocuklar bu işin kurbanı oldu. Sadece 5 bin tane şehidimiz değil, Türkiye’nin giden 500 milyar doları var. Bu bölge Türkiye’nin en işsiz, en yoksul, gelir dağılımından en az pay alan bölgeyse bunun vebali terör örgütünündür. Biz hukuki düzenlemelerden bahsederken sadece tek taraflı bir hukuki düzenlemeden bahsetmiyoruz. Bu bölgede yıllarca terörle mücadele adı altında, her türlü hukuksuzluğu yapanlarda, faili meçhullerin içinde bulunanlarda hesabının sorulmasını istiyoruz. Bunun vebalini herkesin vermesi lazım., Nasıl bugün 28 Şubat, 12 Eylül , darbe girişimleri yargılanıyorsa 30 yıldır bu bölgede terörle mücadele adı altında yapılan haksız, hukuksuz, insanlık dışı uygulamalarının da hesabının sorulması lazım. PKK’nın ne kadar bu işte vebali varsa 30 yıldır Türkiye’yi yönetenleri ve bu işe göz yumanların, hukuk dışı uygulamaların içinde olanların da vebali vardır. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Bu ülkede yaşayan 75 milyon inandığı gibi yaşayabilmeli, düşündüğü gibi konuşabilmeli. Bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engeller kaldırılmalı. Toplumsal hak ve özgürlüklere gelince devletin varlığını zedelemeyecek, birliği bozmayacak şekilde düzenlenmeli." dedi.
 
Türkiye'nin maalesef 30 yıl boyunca bu konuda kararlı bir duruş sergileyemediğine vurgu yapan Destici, konuşmasında şunları dile getirdi: "Uluslararası alanda verilen desteklere gerekli tepkiyi gösterememiştir. Yine bu süreçte uluslararası bir söylem haline getirilmek isteniyor. Oradan çağrı yapıyor ‘bu sürecin içinde ABD, AB, Rusya Federasyonu olsun ve bu sürece katkı sağlasın’ diyor. ‘Erbil, Diyarbakır, İstanbul ve Brüksel’de 4 tane uluslararası konferans yapılsın’ diyor. Bu mesele uluslararası platforma taşınırsa Suriye de ne olmuşsa, Irak’ta ne olmuşsa Türkiye’de de aynısı olur. Türkiye’yi yönetenleri uyarıyorum, birileri gibi hakaret ederek, vatan haini diyerek suçlayarak söylemiyorum, eğer siz sadece PKK’yı muhatap alarak bu sürece devam ederseniz, sürecin uluslararası bir platforma taşınmasına müsaade ederseniz, bunun vebalini ömür boyu taşırsınız. Sadece bu millete hesap vermezsiniz, ahiret hayatında Allah’a da hesap veremezsiniz. Çünkü siz Müslüman’ın kanına girmiş olursunuz."
 
"Türkiye’de 100 bin kaçak Ermeni var" diyen Destici  "Nasıl oluyor da bir Ermeni papazı çıkıp ‘Tunceli’nin yüzde 90 Ermeni’dir’ deme cüreti gösteriyor. Hadi oradan. Biz bu kadar hoşgörü içerisindeyken Ermenistan’da bir tane Türk vatandaşı bulamazsınız. Burada 100 bin kaçak Ermeni var. Onlar bizi mahkum etmeye çalışıyor, biz 100 bin tanesini burada besliyoruz. Bu kadar hoşgörülü bir toplumuz." diye konuştu.

CİHAN