BBP'den akil insanlara tepki

BBP Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, Sivas’ta da temaslarda bulunan Akil İnsanlar Heyeti'ni eleştirdi.

06 Mayıs 2013 Pazartesi 19:24 tarihinde eklendi.

 

Akillerin nasıl bir rapor hazırladığını milletin merak ettiğini söyleyen Kulmaç, akillerin kendilerinin de nasıl bir çalışma yaptığını bilmediğini savundu. 
 
Akil İnsanlar Heyeti'nin dün Sivas’a gelerek sivil toplum kuruluşları ile şehit ailesini ziyaret ederek süreçle ilgili temaslarda bulunmasının ardından BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç’tan eleştiri geldi. Kulmaç, kent meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla partililerin de katıldığı basın açıklamasında Sivas’a da gelen Akil İnsanlar Heyetiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

11 Nisan tarihinde Türkiye’yi gezmeye başlayan Akil İnsanlar Heyeti'nin 5 Mayıs tarihinde Sivas’a gelerek toplantılarını gerçekleştirdiğini savunan Kulmaç, şöyle devam etti: "Ne yazık ki ayan beyan ortada samimiyetten uzak bir toplantı gerçekleştirmişlerdir. Amaçlarını barış ve birlik olduğunu söyleyenler dün de Sivas'ta gerçeklerle yüzleşmekten kaçıp, yaptıkları açıklamaları, ettikleri sohbeti kabullenip ese çıkartamayacak kişileri çağırarak, gittiklerinde raporlarına çok olumlu ve verimli bir toplantı gerçekleştirdik diyerek gerçekten ve samimiyetten uzak olduklarını ispat etmişlerdir.

İç Anadolu Bölgesinde 6-7 tane akil insanın milletten kopuk, milletle bir araya gelmeyen, cadde ve sokaklarının insanlarına trafiğe kapatıldığı, kimlerle nasıl görüşüldüğü de gerek basından, gerekse de kendilerinin de ne konuştuğunu pek bilmediği bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Eğer siz milletin kanaatini soruyorsanız, milletin içinde olmak zorundasınız. Kapalı kapılar ardında çağırdığınız siz ve sizin gibi düşünen grupların kanaatlerini alarak bir rapor hazırlarken, ama asli unsur olan millet caddede ve sokakta gezerken, sizin ne düşündüğünü, ne planladığınızı nasıl bir rapor hazırladığınızı açıkça merak etmektedir.

Bu kadar basının özgür olduğu, her türlü konunun konuşulduğu bir ortamda konuşulmayan tek konu akil insanlar nasıl bir rapor hazırlıyor bunu millet merak ediyor. Aslında akil insanların kendide merak ediyor, nasıl bir çalışma yaptığını."

CİHAN