BBP'den 'Fırat Kalkanı'na destek

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Fırat Kalkanı' operasyonunu desteklediklerini ve devletin bu operasyonu başlatmasını doğru bir karar olarak değerlendiklerini söyledi.

BBPden Fırat Kalkanına destek
25 Ağustos 2016 Perşembe 16:43 tarihinde eklendi.
Mustafa Destici partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, idam cezasının gündem dışında kalarak unutulduğunu ve tekrar gündeme getirilmesi gerektiğini söyledi. Destici, "PKK'nın Suriye ve Kuzey Irak'taki PYD ya da YPG adıyla yapılanmalarına mutlaka askeri müdahale yapılmalıdır. Diğer yapılması gereken konu ise hukuki düzenlemelerdir. İdam cezası mutlaka getirilmeli, 15 Temmuz'dan sonra meydanlar 'idam idam' dedi, ama şu anda unutuldu" dedi.
 
OPERASYONUN SONUNA KADAR DESTEKÇİSİYİZ
 
Suriye'nin Cerablus şehrine yapılan askeri müdahaleyi desteklediklerini de belirten Destici, kahraman mehmetçiklere başarılar diledi. Destici, "Dün sabah kahraman ordumuzun Cerablus operasyonuyla uyandık. Bu yapılan operasyonu çok doğru atılmış bir adım olarak değerlendiriyorum ve kahraman mehmetçiklerimize başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun. Türkiye bugüne kadar sabırla durmuştur ve artık sabrı taşmıştır. Devletin attığı bu adımın sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz. Mutlaka PYD ve YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse, bu operasyon sürdürülmeli. YPG'nin boş tehditlerine pabuç bırakacak değiliz" dedi.
 
BU KONU HUKUK YOLUYLA AYDINLATILMALI
 
BBP'nin vefat eden Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağının FETÖ kapsamında yapılan soruşturmada gözaltına alınmasına da değinen Destici, "Liderimiz Yazıcıoğlu'nun bacanağının gözaltına alınması yargıda olan bir konudur. Bu konu hakkında fazla bir yorum yapmak istemiyorum. Bu durumun Yazıcıoğlu'nun vefatı ile karıştırılması ve bu davayı karalama kampanyasına dönüştürülmesini bir haksızlık olarak değerlendiriyorum. Rafet bey sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nun bacanağı değil, şu anda Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı'nın eniştesidir. Bu konunun hukuk yoluyla aydınlatılmasını ve tüm toplumun doğru bilgilendirilmesinin hukuki açıdan doğru olacağını düşünüyorum" diye konuştu.