BBP'li Çayır: Şeffaf bilgi almada internete darbe vuruldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, hükümetin, internet erişimini engeleme hakkını Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na (TİB) vermesine tepki gösterdi. Yasanın Meclis'ten geçmiş olmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, Türkiye'nin dünyada internet yasakçısı ülke konumuna düşmemesi için Cumhurbaşkanı Gül'ün onaylaması gerektiğini kaydetti.

BBPli Çayır: Şeffaf bilgi almada internete darbe vuruldu
07 Şubat 2014 Cuma 16:16 tarihinde eklendi.

Çayır, parti binasında ilçe, ülke ve yarın Manavgat'ta gelecek olan Genel Başkanları Mustafa Destici'nin programı ile ilgili açıklamada bulundu. İnternet erişimini engellemenin Türkiye'yi başta Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde küçük düşürdüğünü savunan Çayır, yasa ile internet üzerinden şeffaf bilgi alımının önüne geçildiğini kaydetti.

Çayır, AK Parti iktidarının 3 yıl önce 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumunda halkın yüzde 58'ni evet diyerek sandıktan geçirdiğini demokratik hakları bir bir yok etmeye kararlı olduğunu gösterdiğini söyledi. Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP iktidarı marifetiyle internet susturuldu. Yasa ile ülkemiz AB ülkelerine rezil oldu. AKP'lilerin 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kimyaları bozuldu. Yolsuzluğun üstünü örtmeke ve toplumun nazarını başka yere çekme için 50 yıldır paralel devlet, paralel yapı masalları okuyorlar. Adama sormazlarmı ülkede paralel yapı olduğunu 12 yıldır öğrenmedinizde 17 Aralık'ta mı öğrendiniz? İktidar 12 Eylül referadumununda kazanılan demokratik hakları kendi menfaatleri için bir bir yok ediyor. İnternet erişiminin engellenmesinde bunlardan biri. Dün iktidar eliyle internete darbe vuruldu. Basın hürriyetine darbe vuruldu. "

Öteyandan Çayır, Genel Başkanları Mustafa Destici'nin yarın saat 12.00'de Manavgat'ta belediye başkanı adayları Hacı Çayır'in seçim irtibat bürosunun açılışını yapacağını kaydetti. 


CİHAN