BDDK, şikayet üssü kuruyor

Milyonlarca vatandaşın gereksiz ödediği ücret ve komisyonları kaldıran Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tüketici için yeni bir uygulama daha başlatıyor.

BDDK, şikayet üssü kuruyor
23 Ekim 2014 Perşembe 10:25 tarihinde eklendi.
Bankaların çağrı merkezlerine (Call-Center) ulaşmakta güçlük çeken ve şikayetlerine geri dönüş almakta zorlananlar için BDDK iletişim merkezi uygulaması başlatıyor. Alt yapısı hazırlanan call-center düzenlemesi kasım ayı ortasında başlıyor.
 
Sabah'tan Ercan Baysal'ın haberine göre iletişim merkezi ihalesini Türkiye’de bu alanda hizmet veren deneyimli bir firma aldı. 20 kişiden oluşan çağrı merkezi ekibi tüketicilerin bankalarla ilgili şikayetlerini direkt olarak BDDK’ya iletecek. Tüketici İlişkileri Dairesi ise 10 kişilik ekiple şikayetleri sonuçlandıracak. Her yıl 3.3 milyondan fazla kişinin şikayet ettiği bankalar için şikayet raporları düzenlenecek. Raporlar doğrultusunda tüketicinin şikayeti çözüme kavuşurken, vatandaşı mağdur eden bankalara ise cezai yaptırım uygulanacak.
 
Bankalar zorlanacak Çağrı merkezinin devreye alması ile birlikte vatandaşın şikayet için kapısını çaldığı ancak ulaşmakta ve işlemlerini yaptırmakta zorlandığı bankaların call-center’ların yeni dönemde daha aktif çalışabileceği ifade ediliyor.
 
Her yıl 3.3 milyon şikayet geliyor Her yıl 3.3 milyondan fazla şikayetin geldiği bankalarda ağırlık kartlara yönelik. Şikayetlerin ilk sırasında yüzde 51’lik oran ile banka kartları ve kredi kartları yer alırken onu yüzde 13’lük oran ile tüketici kredileri izliyor.
 
Geçen yıl finans kuruluşlarına kartlara yönelik olarak toplam 1 milyon 713 bin 939 şikayet gelirken, tüketici kredisinden şikayetçi olanların sayısı ise 422 bin 565 oldu. Geçen yıl diğer bankacılık ürün ve hizmetleri ile ilgili ise TBB üyesi sektör temsilcilerine 1 milyon 214 bin doğrudan başvuru yapıldı.