BDP heyeti İmralı'da

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı adasına gitti.

BDP heyeti İmralıda
07 Haziran 2013 Cuma 13:41 tarihinde eklendi.
Kürt sorununun çözümü için başlatılan çözüm süreci kapsamında daha önce İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile 5 kez görüşen BDP heyeti, 6'ncı görüşmeyi yapmak üzere Adalet Bakanlığı'ndan izin alınması üzerine bugün İstanbul'dan İmralı'ya doğru yola çıktı. Heyette BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan yer alıyor. Daha önceki görüşmelerde yer alan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyye Önder'in ise heyette yer almadığı öğrenildi.
 
BDP'li Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, en son 14 Nisan'da Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin ardından 25 Nisan'da Murat Karayılan, Kandil'de basın toplantısı düzenleyerek, 8 Mayıs'tan itibaren silahlı güçlerini Türrkiye sınırlarından çekmeye başlayacaklarını belirtmişti.

Çekilmenin şimdiye kadar sıkıntısız sürmesi nedeniyle BDP'liler geçen hafta Abdullah Öcalan ile görüşmek istediklerini belirtmiş ve heyette bu kez BDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın da yer alabileceği ifade edilmişti.

Bugün Tunceli'de partisinin gerçekleştireceği bir programa katılmkak için dün gece kentte giden BDP Genel Başkanı Demirtaş, İmralı ziyareti nedeniyle dün kentten ayrılarak Diyarbakır üzerinden İstanbul'a gitmişti.

DHA